مشاوره حقوقی رایگان - توقیف خودرو

با سلام
آیا مواردی که باعث معرفی راننده خودرو توقیفی به دادگاه میشود در قانون تعیین شده و اصولا معرفی به دادگاه جزو اختیارات پلیس است یا الزام است؟ آیا در صورت معرفی به دادگاه، پرونده کیفری محسوب می‌شود و در صورت برائت، جبران زمان تلف شده و مدت زمان توقیف خودرو چگونه است؟

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام 1 - نسبت به اعمال قانون توسط مرجع انتظامی وفق نظامات اقدام ودر مواردی که خارج از جداول مقررقانونی است که توسط قانونگذار تعیین شده است نیاز به ارجاع امربه مرجع قضائی می باشد وخارج از صلاحیت مرجع انتظامی خواهد بود . 2 - جز الزامات مرجع انتظامی است چرا که نیاز به بررسی رسیدگی واعطای فرصت دفاع به مرتکب است لذا عملا نوعی رعایت حقوق شهروندی است. 3 -اموری که در دادسرا ودادگاه های کیفری بدان رسیدگی می گردد نوعا کیفری است لیکن برخی از جرائم غیر عمد تلقی می گرددمانند صدمات وارده در اثر تصادف وحوادث حین انجام کار که همگی در دادسرا ودادگاه کیفری مطرح می گردد. 4 - در راستای اجرای قانون در صورتی که مجری قانون مرتکب اشتباه گردد ومنجر به خسارت مادی یا معنوی گردد قابل مطالبه ,اعتنا وجبران است