مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال غیر

باسلام موقع خرید آپارتمان با این شرط که پشت بام اختصاصی برای واحد ما باشدخریداری کردم و درفروشنامه نوشته پشت بام در اختیار این واحد و در فروشنامه بقیه ساکنین چیزی ننوشته و بقیه واحدها زودتر از من خریداری کرده بودن، حال منم با این تصور که پشت بام برای ماست برای پشت بام هزینه کردم با اینکه جز وظایف پیمانکار بود بعداز تحویل منزل طبقه دوم از ما شکایت کرد برای پشت بام مشاعی، و قاضی هم رای به نفع طبقه دوم داد و گفت پشت بام مشاع هستش و در سند همه هم نوشته پشت بام و راه پله مشاعی حال من چه کاری میتوانم انجام دهم باید از پیمانکار شکایت کنم؟ یا میتوانم از پشت بام بطور اختصاصی استفاده کنم اما در سند نوشته مشاع؟ دادگاه سندثبتی مورد توجه قرار میدهد که نوشته مشاع هستش یا فروشنامه ای که من قبل از سند دارم که نوشته در اختیار طبقه ما؟ باتشکر

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام دوست عزیز شرط مقرردر مبایعه نامه خلاف قانون آمره است چرا که وفق قانون آپارتمان دارای فضاهای اختصاصی واشتراکی یا همان مشاعات است وفروشنده حق واگذاری مشاعات را به صورت اختصاصی بر خلاف قانون نداشته است لذا شما در صورتی که بابت اختصاص مشاعات از سوی فروشنده مبلغ بیشتری پرداخت نموده اید ویا هزینه های متحمل شده ایدحق مراجعه ومطالبه از مسبب خواهید داشت

پرسشگر :

سلام، پیمانکاردریک برگ معمولی بعدازتحویل منزل ازهمه همسایه ها امضاگرفت که پشت بام دراختیارطبقه سوم،یعنی ما باشد واون زمان هنوز سند به نام واحدها نزده بود امابعدا درسندهرواحدنوشته پشت بام مشا،حال طبقه 2ازماشکایت کرد برای پشت بام مشاعی وبازپرسی هم حق با طبقه دوم دادوگفت هرنوشته خصوصی که برخلاف قانون باشد باطل است، ایا من میتوانم باهمون دست نوشته پشت بام رادراختیاربگیرم یابعدازاینکه سند به نام هرواحد خوردش اون دست نوشته باطل وبی ارزش میشود؟طبقه دوم درحال حاضرسندداردونوشته پشت بام مشاعی،ودرسندمن نیزنوشته پشت بام مشاواماهنوز پیمانکارسندبه نام من نزدش

کژال هدایت بهرامی

سرکار خانم کژال هدایت بهرامی :

با سلام
لازم به ذكر است كه مشخصات ملك همان است كه در سند رسمي قيد ميگردد و چنانچه ادعايي در زمينه فروش نامه هست ميبايست عليه فروشنده طرح دعوي صورت گيرد.

پرسشگر :

سلام ازفروشنده شکایت کنم ایا دادگاه پشت بام راطبق فروشنامه که دارم دراختیاربنده قرارمیدهد یا چون درسندنوشته مشا بقیه واحدهاهم میتوانندازپشت بام استفاده کنن؟؟ ودادگاه چه حکمی میدهد،دادگاه سندثبتی راقبول میکند؟یافروشنامه وتوافق کتبی (بدون محضری)را؟ من چه کاری میتوانم انجام دهم، باتشکر

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام
ملاک سند است
ولی بابت خسارات وارده و هزینه هایی که برای پشت بام کرده اید میتوانید به فروشنده ای که قید کرده مشت بام مختص شماست مراجعه کنید.