مشاوره حقوقی رایگان - برگشت چک

سلام. من یک چک در وجه یک اداره صادر کردن به عنوان امانت. و ضمانت قرارداد همکاری. چک مذکور ممهور به مهر اداره شده و به یک شخص حقیقی. معاون دستگاه واگذار شده و از طریق معاون با مشخصات حقیقی برگشت خورده. که 3سال است هیچ اقدامی هم نکردن. و چون چک مال شرکت بوده است. چند ساله دست چک به کارخانه نمیدن و وامهایی هم که مصوب میشود به علت چک برگشتی برمیگردد. آیا میتوانم از دست فرد حقیقی که چک بنام ایشان برگشت خورده ادعای خسارات کارخانه را بنمایم. کیفری یا حقوقی. ممنون و سپاس. ضمنا یک اظهارنامه هم به همین مضمون فرستادم که پاسخ نداده

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام اثبات اطلاق امانت نسبت به چک درمحاکم با وجوددرج نام دارنده رقم وتاریخ معین در متن چک دشوار است در هرحال درصورتی که دلائل محکمه پسندی مبنی بر اینکه چک بصورت امانت تودیع شده است در دست داریدحق طرح شکایت کیفری علیه دریافت کننده چک که همان شخص حقوقی اداره باشد دارید وبا اتمام فرآیند مجوز لازم را برای بانک در این خصوص دریافت می نمائید اما راه آسانتر آن است که نسبت به وجه چک تعیین تکلیف واسترداد لاشه چک از اداره وشخص حقیقی که همان معاونت اداره باشد مطرح کنید

پرسشگر :

سپاسگذارم

سالار شهنازی جنک تپه

جناب آقای سالار شهنازی جنک تپه:

سلام.خیر. چکی صادر کردید و می بایست مبلغ مندرج در اون رو برابر قانون در وجه دارنده کارسازی کنید. اما چنان چه مدعی امانی بودن یا ضمانت هستید راه های دیگری وجود دارد. که با توجه به مدارک و مستندات قابل انجام است