مشاوره حقوقی رایگان - قوه قاهره چیست؟

با سلام
در متن مبایعه نامه خرید یک واحد آپارتمان بند زیر قید شده است:
"در صورتيکه معلوم گردد مورد معامله به هر علتی غير از عامل قوه قاهره مانند رهن ، مصادره ، عمليات اجرائی دادگستری و يا اجرای اسناد رسمی ، مستحق للغير و غصبی بودن قانونـاً قابل انتقــال به خريـدار نبوده فروشنـده موظف است علاوه بر استرداد ثمن معامله معادل ......... ريال بعنوان خسارت به خريدار بپردازد . "
آیا رهن، مصادره، عملیات اجرایی دادگستری و ... جزء قوه قاهره محسوب میشود؟ در این صورت منظور از جمله فوق چیست؟
در حال حاضر با توجه به تغییر قیمت ملک، فروشنده درخواست وجه اضافه تر کرده است و تهدید کرده در صورت عدم پرداخت وجه اضافی قرارداد را فسخ میکنم. آیا با این بند میتواند قرارداد را فسخ نماید؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام موارد اشاره شده قوه قاهره محسوب نمی شود قوه قاهره خارج از اختیار انسان است مثل زلزله و سیل و ... اگر حق فسخ ندارد نمی تواند فسخ کند