مشاوره حقوقی رایگان - نفقه و طلاق

با سلام. همسر من به دو سال عدم پرداخت نفقه از بهمن 94 تا بهمن 96 به مقدار هشت میلیون تومان محکوم شدند. در حال حاضر تقاضای اعسار دادند که هنوز رسیدگی نشده. درخواست نفقه جاریه هم همزمان با نفقه معوقه داده بودم ولی با وجود احراز تمکین من در حکم اشاره ای به نفقه جاریه نشده بود و قاضی پرونده خواست تجدید نظرخواهی کنم. هنوز هم پرونده نفقه جاریه به دلیل روند کند رسیدگی به دادگاه تجدید نظر نرفته. در گذشته هم بابت مهریه, دادخواست اعسار همسرم پذیرفته شده بود ولی تا امروز با وجود گذشت دو سال هیچ قسطی پرداخت نکردند. دو ماه قبل شکایت ترک انفاق هم از همسرم انجام دادم که چون ایشان به هیچ طریقی حضور نیافتند هنوز در دادسرا در دست رسیدگی می باشد. سؤال اولم اینه آیا راهی هست اعسار نفقه معوقه پذیرفته نشه و سؤال دوم با وجودی که هنوز تکلیف پرونده نفقه جاریه من معلوم نشده تکلیف نفقه بین فاصله زمانی بهمن 96 تا کنون چی میشه؟ به صرف اینکه تو این فاصله همسرم برخلاف چند ماه گذشته, چهار ماه تو منزل مشترک حضور پیوسته داشتن و فقط هزینه های خورد و خوراک رو تأمین کردن (اجاره خونه و یکسری هزینه ها بعهده من بوده) از نظر دادگاه ایشون نفقه این چند ماه رو پرداخت کردن یا خیر؟(قبلش ایشون خونه مادرشون بودن و من و فرزندمون تو خونه مشترک تنها زندگی می کردیم و فقط گهگاهی به صرف نیاز خونه می اومدن و نیز ایشون پیامهای ارسالی منو که ازش خریدهای روزمره رو می خواستم دارن و منم پرینت حسابهای پرداخت اجاره خونه رو ) و سؤال سوم اینکه چه زمانی می تونم با استناد به عدم پرداخت نفقه تقاضای طلاق کنم؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام ظاهرا حکم محکومیت نفقه قطعی نشده است و در مرحله تجدیدنظر است بعد از قطعیت باید تقاضای اجراییه کنید و به استناد همان حکم قطعی و تخلف از شروط ضمن عقد دادخواست طلاق بدهید