مشاوره حقوقی رایگان - ترک انفاق

سلام.
زوجه هستم. در دوران عقد بسر میبرم. شکایت کیفری ترک انفاق کردم که رای به صورت غیابی به هشت ماه زندان صادر شد. بعد از حدود چند ماه از صادر شدن رای از ترس زندان. همسرم با قول و قرار و وعده و وعید که عروسی میگیرم و دیگه عوض شدم و.... با من اشتی کرد...ولی من به حرفش گوش دادم و اشتی کردم به امید اینکه دروغاش راست باشه. الان حدود یک سالو نیم از اشتی ما میگذره ولی نه از نفقه خبریه نه عروسی. شوهرم تو این یک سال یروز هست باز چهار پنج ماه به یه بهانه ای ازم دوری میکنه. یعنی کاملا مشخصه فقط دلیل برگشتش نرفتن به زندان بوده. دفعه اخر منو کتک زد که زنگ زدم برادرم اومد منو از خونشون خارج کرد و نامه پزشکی قانونیم گرفتم.
الان دلشو به این خوش کرده شاهد دارم که تورو داداشت برده. و اینکه میگه ما باهم اشتی کردیم و شاهد دارم که ترک انفاق صورت نگرفته. درصورتیکه بعد دوسال از تاریخ صدور رای برگشت. و اینم ذکر کنم که بنده یه ماه میشه حتی اظهارنامه فرستادم ولی میگه نمیخوام.
درحال حاظر این وضعیت باعث عسرو حرج بنده شده و تحملم تموم شده.
سوالم اینه من میتونم همون شکایت قبلمو که هشت ماه زندان بود (رضایت نداده بودم) پیگیری کنم یا اینکه مجدد شکایت کنم بابت این دوسال؟
و تمااااام نگرانیم ادعاهاشه که
میگه شاهد دارم داداشت از خونه ی ما خارجت کرده. (منزل پدرش) که من نامه از پزشک قانونی دارم
و اینکه میگه من با تو آشتی کردم.( بعد از صدور محکومیت )
ممنون میشم راهنماییم کنید و منو از نگرانی دربیارید؟

پاسخ ها :

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

سلام.ترک نفقه ازجمله جرایم مستمر به شمار می آید و معنی این است که این جرم به دفعات قابل شکایت کیفری است .
راه های اثبات شکایت ترک انفاق هم مانند شکایت های دیگر شیوه هایی کاملا مشخص است. مثلا در مواردی که زن مدعی است همسرش او را از خانه بیرون کرده یا مدتی است به او نفقه نداده، این مساله در صورتی برای دادگاه اثبات می شود که یا همسر زن در محضر دادگاه به این مساله اقرار کند و یا این که شهود معرفی شده از سوی زن به دادگاه این موضوع را تایید کنند.درمقابل این شوهر است که باید ثابت کند که زن از وی تمکین نکرده است.