مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت و فروش مال غیر

با سلام و خسته نباشید.
اینجانب یک کانتینر اجناس خارجی از کشور چین وارد کردم و با معرفی شخصی از طرف یکی از دوستان به او وکالت دادم جهت ترخیص کالا از گمرک که در این وکالتنامه تمام اختیارات از جمله حق فروش و صلح نامه قید شده است. ایشان بعد از ترخیص کالا از گمرک کانتینر را تحویل دوست بنده که معرف ایشان بود دادند. دوست بنده محموله کانتینر را در انبار خود تخلیه نمودند و در چند مرحله نیمی از اجناس را به بنده تحویل دادند و از من رسید دریافت نمودند و در ازای تحویل الباقی کالا درخواست مبلغ بیشتری نسبت به قرار شفاهی که بابت ترخیص صحبت کرده بودیم طلب نمودند که بنده قبول نکردم و ایشان هم در خفا با یکی از مشتریان بنده وارد مذاکره شدند و الباقی اجناس بنده را به ایشان فروخته اند. ضمنا بنده نیمی از مبلغ طی شده را به حساب دوستم(واسطه) واریز کردم که دارای فیش و پرینت بانکی میباشد. ولی ارزش الباقی اجناس من سه برابر باقیمانده طلب ایشان بوده و ایشان اظهار میدارد که الباقی اجناس را به اندازه طلبش به فروش رسانده که دروغ میگوید. حالا بنده به چه صورت باید شکایت کنم تا به حقم برسم؟
آیا باید از شخص ترخیص کار شکایت کنم که کانتینر را تحویل دوست مشترکمان داده یا از واسطه شکایت کنم که کانتینر را تحویل گرفته و به فروش رسانده؟
آیا جرمی متوجه خریدار اجناس که از مشتریان بنده بوده و با اطلاع از این درگیری وارد مذاکره شده و اجناس را با یک سوم ارزش واقعی خریداری کرده میشود یا خیر؟
و اگر میشود لطفا عنوان شکایت را بفرمایید.
ضمنا تمام مدارک اعم از کپی بارنامه، کپی وکالتنامه داده شده به ترخیص کار،اعلام ورود کانتینر از طرف گمرک به بنده موجود میباشد که همگی به نام بنده ثبت شده است.
پیشاپیش از زحمات و راهنمایی شما متشکرم

پاسخ ها :

سيدرضا جلاليان

جناب آقای سيدرضا جلاليان:

با سلام در بدو امر ار طریق تامن دلبل با جلب کارشناس قیمت واقعی اجناس را تعیین بفرمایید بعد مراجعه به نحوه قراردا د فی مابین و متن قرارداد و وکالتنامه باید ملاحظه شود البته باید اظهارنامه هم داده شود اگر ممکن است کل موارد یاد شده را ارسال فرمایید و نیزتا وقتی مدعی است مال فروخته شده به میزان طلب باشد خیانت منتفی است

محمد نبی پورسنجبد

جناب آقای محمد نبی پورسنجبد:

باسلام
بنده معتقدم با توجه به اختياراتي كه ضمن وكالت نامه به ترخيص كار داده ايد اختيار فروش نيز از شما تحصيل گرديده بنابر اين موضوع فاقد وصف كيفري بوده و جنابعالي صر فا م توانيد نسبت به قيمت اجناس خود به كسي كه به او وكالت داده ايد رجوع نماييد و نه دوست انبار دار خود بنابراين توصيه مي كنم با تقديم داد خواست وصول مطالبات خود نسبت به و وكيل بابت حساب دوران تصدي وكالت اقدام نماييد دادگاه صالح دادگاه محل اقامت وكيل ترخيص كار مي باشد
با سپاس و آرزوي موفقيت براي شما

مهدي  مسعودي مهكي

جناب آقای مهدي  مسعودي مهكي:

جرم نیست چون هم اذن و هم وکالت دادین.اما میشه ارزش کالاهارو مقوم و برآورد کرد.ازهردونفر هم واسطه و هم ترخیصکارمطالبش کنید.قصور یکیشون اثبات میشه.ابتدااظهارنامه ببرستید