مشاوره حقوقی رایگان - قانون موجر و مستاجر

توافق شفاهی برای تمدید قرارداد اجاره منزل مسکونی با شاهد برای دادگاه قابل قبول هست یاخیر؟

پاسخ ها :

شاپور خسروی پور

جناب آقای شاپور خسروی پور:

(توافق) در صورتی که دونفرشاهدواجد شرایط قانونی باشند در صورتی معتبر است که موجر شهود را جرح نکند (جرح)یعنی اثبات شود شاهد یکی از شرایط قانونی را ندارد (دشمنی دنیوی با موجر دارد -نفع شخصی از شهادت می برد -از اقربای نزدیک مستاجر است -عدالت ندارد -ولگرد و دارای سوءشهرت است -در اثبات جرح یا اثبات تعدیل (تعدیل یعنی اثبات عدالت شاهد)طرفین میتوانند دلیل ارائه نمایند .نکته قبول شهادت به عهده دادرس دادگاه است .در این قبول اوضاع و احوال قضیه و قرائن و نشانه ها و مثل حالات روانی شاهد در وقت شهادت و و مطابق بودن شهادت از حیث زمان و مکان و یقیینی بودن شهادت موثر است اما درجه اعتبار شهادت با دادگاه است .شاهد بایستی در محضر دادگاه و سوگند به قرآن یا کتاب مقدس خود و با رعایت تشریفاتی که دادگاه تعیین می نماید .شهادت دهد و تعارض در شهادت شهود نباشد و از هر شاهد بدون حضور شاهد دوم استماع شهادت میشود .فلذا عقود شفاهی در برخی موارد در شرع و قانون به رسمیت شناخته شده است .

سيدرضا جلاليان

جناب آقای سيدرضا جلاليان:

با توجه به برخی شواهد و قراین مانند پرداخت اجاره و.... بله میتواند مورد قبول باشد وفقط اثبات عقود شفاهی مشکل است