مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه نفقه

سلام عزیزان بنده دو سال هستش عقد کردم حدود 5 ماه پیش خانمم رفت خونه پدرش و فقط برای اینکه براش دو دست لباس نخریده بودم در حالی که هرچی لباس نیاز داشت براش میخریدم پنجشنبه هفته قبل به شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه نفقه کرد
1: ابتدا باید من چه کنم؟ آیا ادعای تمکین کنم؟ چون هنوز توی عقد هستیم و خودم نابینا هستم چیزی واقعا ندارم به ایشان بدم
2: ایشون 5 ماه پیش رفتند 10 روز مانده بود من عروسی بگیرم و به بنده خسارت زد مثلا من سالن برای عروسی دیده بودم و نصف پولش را هم داده بودم یا برای فیلمبرداری و نوازنده به همین صورت آیا میتونم ادعای خسارت هم بکنم؟
3: وقتی خانمم را عقد کردم بهم نگفته بودند ایشون مشکل ذهنی دارند اگه بخوام این ادعا را مطرح کنم به نفعم هست؟ و اگه پزشکی قانونی تایید نکنه ایشون مشکل دارند چه مشکلاتی برای من به وجود میاد؟
با تشکر از شما عزیزان
با سپاس

پاسخ ها :

میلاد شیرزاد

جناب آقای میلاد شیرزاد :

با سلام
اولا شما باید اظهارنامه مبنی بر تمکین زوجه بفرستین و متعاقبا دادخواست تمکین مطرح کنید ولی چون هنوز به منزل مشترک نرفته اید و زوجه باکره هستن از حق حبس خودشون استفاده میکنن و عملا امکان تمکین وجود نخواهد داشت اما چنانچه زوجه باکره نباشد این امکان وجود دارد.
ثانیاً در خصوص مطالبه خسارت خیلی سخته محاکم محترم در خصوص رای صادر کنن( ولی به نظر شخصی بنده با توجه به قاعده تسبیب میشه اقدام کرد که منجر به ورود خسارت شده اند ولی همانطوری که گفتم عملا خیلی مشکله
ثالثاً در خصوص مشکل ذهنی زوجه عرض شود ربطی به پرداخت نفقه ندارد و به مجرد وقوع عقد نکاح زوجه مستحق پرداخت نفقه می باشد. در اینخصوص میتونین دادخواست فسخ نکاح مطرح کنین به شرطی که ثابت کنین در زمان وقوع عقد نکاح مشکل ذهنی داشتن( منظور از مشکل ذهنی رو متوجه نشدم) اگر جنون مد نظر شما باشه میتونین نکاح رو فسخ کنین
موفق باشین