مشاوره حقوقی رایگان - سند زدن خودرو

با سلام
بنده مدت یک ماهی ست که از طریق واسطه یک خودرو صفر بدون نوشتن مبایعه نامه و یا قولنامه ای بصورت نقد (یکجا) خریداری نموده ام، واسطه هم برای بنده وکالت تعویض پلاک را از شخص فروشنده گرفت و تعویض پلاک انجام شد، یک وکالت خرید جهت تنظیم سند به نام فروشنده از طرف واسطه از من خواسته شد که انجام دادم ولی هنوز سند دفترخانه ای توسط واسطه و فروشنده (به بهانه های مختلف) صورت نگرفته است... سوالم این است که آیا با توجه به نداشتن مبایعه نامه (یا امثال آن) و فقط با داشتن برگ سبز و کارت خودرو آیا میتوانم فروشنده را قانونی مجبور به اقدام کنم یا خیر؟ ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید که به چه طریقی میتوانم اقدام نمایم ؟

پاسخ ها :

علی اکبر حاجی زاده نداف

جناب آقای علی اکبر حاجی زاده نداف :

سلام ابتدا باید اثبات وقوع عقد بیع را دادخواست بدهید همراه با خواسته الزام به تنظیم سند

فريد  مظفري مقدم

جناب آقای فريد مظفري مقدم :

باسلام .اولا طبق ماده ٣٥قانون مدنى تصرف بعنوان مالكيت دليل مالكيت است مگراينكه خلاف آن ثابت شود.وكسيكه متصرف است تصرف او به عنوان مالكيت شناخته ميشود ودوما تمام ثمن مورد معامله توسط خريدار به فروشنده پرداخت شده است .سومأ نداشتن مبايعه نامه هيچ خللى در موضوع ومعامله شما ايجاد نخواهد كرد .چراكه علاوه بر وكالتنامه تنظيم سندانتقال خودرو درتصرف شما ميباشد. لذا ابتدا با ارسال اظهارنامه به فروشنده مبنى بر الزام به حضور در دفترخانه جهت تنظيم سند قطعى خودرو ،سپس باتمام مدارك يادشده ميتوانيد از طريق دادگاه محل اقامت فروشنده دادخواست الزام به تنظيم وانتقال سند خودرو وساير خسارات وهزينه ها مطرح واقامه دعوا كنيد . وحتما به نتيجه مثبت ميرسيد .