مشاوره حقوقی رایگان - حقوق مالک خودرو با پلاک دارای شکایت

با سلام. سال 89 وانت پیکانی مدل 85 را بدون هیچ قراردادی از شخص دیگری غیر از صاحب پلاک خریداری کردم. احتمالا قراردادی بین هیچ کدام از مالکان قبلی آن هم وجود نداشته است. سال 95 برگه معافیت مالیاتی خودرو را تا پایان سال 94 از امور مالیاتی گرفتم ولی سال 96 که دوباره اقدام به این کار کردم گفته شد خودرو مذکور بالای 900هزار تومان بدهی مالیاتی مربوط به سال 95 دارد که ظاهرا صاحب پلاک که دارای چند خودرو بوده از معافیت پلاک خودرو بنده استفاده کرده است. الان قصد فروش خودرو را دارم و با پرداخت بدهی مالیاتی و سایر هزینه های قانونی هم مشکلی ندارم. پس از پیدا کردن و تماس با صاحب پلاک که ساکن شهر دیگری است، ایشان میگویند علاوه بر پرداخت بدهی مالیاتی باید مبلغ 2میلیون تومان هم بعنوان ودیعه به ایشان بدهیم تا شکایت را از پلاک برداشته و به بنده وکالت تعویض پلاک بدهد و وقتی این کار انجام شد پول را برمیگرداند. دو سوال در این خصوص دارم که ممنون میشوم اگر پاسخ دهید: (لازم به ذکر است احضاریه ای برای بنده صادر نشده )
1. آیا سازوکار قانونی برای واداشتن صاحب پلاک به دادن وکالت یا حضور فیزیکی ایشان برای تعویض پلاک وجود دارد؟
2. جهت افزودن به اطلاعات حقوقی و نه اقدام عملی میپرسم آیا امکان استرداد مالیاتی که با وجود معافیت خودرو، شخص صاحب پلاک برای سایر خودروهایی که معاف نبوده اند و خود ایشان از آنها استفاده میکرده در مراجع قانونی و قضایی وجود دارد؟

لازم به یادآوری است که صاحب پلاک خود نیز هنگام فروش همین خودرو که الان شاکی آن شده هیچ قرارداد معامله ای منعقد نکرده و کلیه اسناد و مدارک را به خریدار تحویل داده است.

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با اوضاع واحوال نابسامانی که بوجود آورده اید.توصیه می کنم وجه را ولو بلا عوض پرداخت کنید وشر موضوع را بکنید.یاالله