مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع

در یک نزاع و درگیری شخصی به منظور دفاع از خود از یک وسیله ی دست ساز استفاده کرده . این وسیله یک آبپاش که حاوی محلول الکل پودر فلفل و مقداری مایع سفیدکننده بوده است. اگر به واسطه دفاع آسیبی به چشم و صورت فرد مهاجم وارد شود اگر در دادگاه محرز شود فرد مهاجم با چاقو حمله ور شده است دفاع فرد مدافع با رعایت سایر شرایط مشمول دفاع مشروع میشود؟ و آیا چنین وسیله ی دست سازی مصداق اسپری فلفل که از اقلام تحت کنترل و نیاز به مجوز میباشد میشود تا مجازات حمل و استفاده از آن شامل شخص مدافع شود؟

پاسخ ها :

حسین صوفی

حسین صوفی:

اصولا در دفاع مشروع وسیله به کار برده شده ازین جهت اهمیتی ندارد که از اقلام تحت کنترل باشد و نیاز به مجوز داشته باشد یا خیر ؟! در واقع فرد در شرایطی قرار میگیرد که برای دفاع از نفس یا حیثیت .... ناچار به استفاده از آن میگردد و می بایست بررسی گردد که ایا شخص دیگری اگر در ان موقعیت قرار میگرفت همان دفاع را مینمود یا خیر
....

حسین مرسلی

حسین مرسلی:

نخستین شرط تحقق دفاع مشروع این است که باید در برابر یک حمله فوری و جدی باشد، جان، مال و آبروی یک نفر را مورد لطمه قرار دهد و همچنین راه دیگری برای دفع این حمله وجود نداشته باشد با وجود این آگه ثابت بشه این ماده درس شده به منظور میباشد و قصد استفاده از قبل نداشتی امکان رهایی از کیفر هستی