مشاوره حقوقی رایگان - مسئولیت مهندس ناظر ساختمان درقبال تخریب نمای مجتمع بر اثر وزش تندباد

باسلام برا ثر وزش تندباد قسمتی از نمای خارجی سرامیکی مجتمع 6 واحدی تخریب شده و احتمال ریزش بقیه وجوددارد. مجتمع دارای پروانه بوده و حدودا 10 ساله ساخته شده.
1- درمورد صدمات جانی و مالی ناشی از ریزش مجدد مالکین واحدها مسئولیت دارند یا مهندس ناظر ساختمان؟
2- هزینه ترمیم نمای تخریب شده مجتمع بعهده مالکینه یا مهندس ناظر؟
باتشکر

پاسخ ها :

عبد الخالق ازاد گلستانی

جناب آقای عبد الخالق ازاد گلستانی :

با سلام اولا در صورت بروز حادثه جانی و مالی اگر مالکین ملک از احتمال ریزش اگاه باشند و نسبت به برطرف کردن و تعمیر ان اقدام نکنند و باعث بروز خسارت جانی ومالی شود هم مسوولیت کیفری دارند و مجازات قانونی را متحمل میشوند وهم جبران خسارت مادی و دیه متعلقه
دوما پس از گذشت 10سال در صورت بروز حادثه اگر کارشناس دادگستری اعلام کند که مهندس ناظر د زمان نظارت قصوری مرتکب شده ممکن است درصدی از قصور را در بر گیرد ولی این امر از ضرورت تعمیر و رفع خطر به موقع مالکین فعلی نمیکاهد زیرا گذشت زمان باعث فرسودگی تدریجی ساختمان است و تعمیر به موقع با مالکین فعلی است