مشاوره حقوقی رایگان - رأى صادره تجديدنظر

با سلام و خسته نباشيد
مدتى قبل از شخصى با عنوان خيانت در امانت شكايت كردم كه بازپرس محترم باوجود اينكه متهم دربازجويى اقدامش را انكار نكرده بود، قرار منع تعقيب ايشان را صادر نمود كه من نيز به رأى بازپرس اعتراض نمودم و شواهد جديدى كه بدست آمده بود را هم ضميمه اعتراض كردم بعد از اينكه شعبه تجديد نظر مشخص شد پنج شنبه گذشته اعتراض من مورد بررسى قرار گرفت و راى صادره از اين قرار ميباشد : نقض و صدور قرار تعويق صدور حكم صادر شد. و پرونده مختومه شد يعنى چى؟؟؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام : در فرض سوال معلوم است که اگر دلائل و مدارکی دال بر اتهام بزه خیانت در امانت بر علیه متهم به مرجع تعقیب قضائی (دادسرا) ارائه ننمائید و متهم نیز اقرار به اتهام خود نکند قرار منع تعقیب صادر می شود . به استناد ماده 271 ق.آ.د.ک مرجع رسیدگی به اعتراض شاکی نسبت به قرارهای قابل اعتراض با دادگاه کیفری صالح است و نه دادگاه تجدیدنظر کیفری ! همچنین به استناد ماده 273 قانون اخیرالذکر ، رسیدگی به اعتراض شاکی نسبت به قرار صادره در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می گیرد و تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی و غیرقابل اعتراض است مگر در مورد برخی جرائم خاص . به استناد ماده 274 قانون اخیرالذکر ، دادگاه کیفری صالح در صورتیکه اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند ، آنرا نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند . در مواردیکه به نظر دادگاه ، تحقیقات دادسرا کامل نباشد ، بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیفات کند .موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود . در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه ، بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد .

یک وکیل

با سلام یعنی رای به نفع شما صادر شده اما احتمالا به دلیل اینکه متهم سابقه کیفری نداشته دادگاه صدور رای را به چند ماه بعد موکول کرده است و اگر طی این مدت متهم جرم دیگری مرتکب نشود در آن صورت سابقه کیفری نخواهد داشت.

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام کاربر گرامی اولا اعتراض به قرار منع تعقیب دادسرا در دادگاه کیفری دو رسیدگی میشه نه دادگاه تجدیدنظر ثانیاً همانطور که از سوال شما استنباط میشه ظاهراً دادگاه رسیدگی کننده به اعتراض شما به نوعی اعتراض شما را موجه دانسته و با قرار منع تعقیب موافق نبوده لیکن صدور رای را با تعویق نموده هر چند در قوانین مربوطه و مواد 270 به بعد قانون آئین دادرسی کیفری جدید صدور تعویق قرار در موارد مانحنفیه پیش بینی نشده و مطابق ماده 274 قانون مارالذکر در صورتی که دادگاه اعتراض شاکی را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر میکند.

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
اینطور که به نظر میاد دادگاه دلایل شما رو موجه دونسته و اقدام به نقض قرار نموده است
البته به نظر شما این متنی که میفرمایید از طریق سایت ملاحظه فرممودید که در اون امکان اشتباه وجود داره بهتره با مراجع به شعبه رسیدگی کننده به اعتراض از اصل قرار صادره مطلع شودی که راحتتر بشه شما رو راهنمایی کرد

یک وکیل

یعنی قرار به نفع شما شکسته است

پرسشگر :

با سلام و عرض ادب خيلى ممنونم از راهنمايى كه فرموديد بله من به اشتباه دادگاه تجديد نظر نوشتم طبق فرمايش شما پرونده در كيفرى دو بررسى شد. بازپرسى كه قرار منع تعقيب صادر نموده حكم را بنا بر اصل برائت و مواد ٤ و ٢٦٥ ق آ د صادر نموده

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.متن فوق دو پهلو است.نقض با تعویق ومختومه با هم نمی خواند.لذا توصیه می کنم بررسی بیشتری مبذول بفرمایید.یااللع

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

یعنی رای به نفع خوانده دعوا صادر شده است
در هر حال باید موضوع شما بررسی شود تا دید نقص کار کجاست
برای مشاوره بیشتر می توانید با بنده و یا همکاران محترم تماس حاصل فرمایید قبل از تماس پیامک ارسال دارید