مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک

باسلام عرض خسته نباشید - بنده یک واحد آپارتمان مسکن مهر داشتم که از طریق مشاور املاک با قرارداد دستی به مبلغ 49میلیون تومان به خودش فروختم بعد از امضا قرارداد هیچ نسخه ای به بنده داده نشد و گفتند مبایعه نامه با کد رهگیری تحویل میگردد بابت قرارداد هم کلا 2میلیون تومان پرداخت شد بعد از مدتی از بنگاه تماس گرفتند و گفتن ملک مورد نظر را به شخص دیگر فروخته و مبلغ قرارداد جدید 54میلیون تومان البته اینم ذکر کنم به صورت لفظی به بنده گفته بود من میخوام بفروشم و اگه بیشتر از 52 بفروشم مازادش رو به شما میدم و با این کلک قرارداد دوم رو بین من و شخص جدید منعقد کرد و مبایعه نامه با کد رهگیری به نام بنده و این شخص جدید صادر شد ولی هنوز امضا نکردم و بنگاه هم دبه آورده که همون 49رو میدم نه بیشتر- روز دفترخانه هم مشخص شده و الان بنگاه میگه من با همون قرارداد قبلی میرم دفترخونه و این کد رهگیری رو باطل میکنم حالا بنده بابت این قضیه چیکار کنم ؟ ضمنا آپارتمان دارای تسهیلات هست که خریدار باید به نام خودش بزنه ولی هنوز این کار را انجام نداده ممنون میشم راهنمایی کنید بنده رو.

پاسخ ها :

حسین مرسلی

حسین مرسلی:

تا قرارداد ها. نباشه جواب دقیق نمیشه گفت آگه قرارداد قبلی اعتبار داشته باشه قرارداد بعدی فروش مال غیر تلقی میشه. در زمان نوشتن قرارداد جدید صحبتی از قبلی در آنجا شد یا نه. اگر شاهد داشته باشی بر کل قضیه میتونی بگیری 3 تومنو

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، شما آپارتمان را به مشاور املاک فروخته اید و هر دو نسخه قرارداد نزد ایشان است و نسخه ای نزد شما نیست که ادعایی مطرح نمائید و ایشان با همان مبایعه نامه تنظیمی می توانند الزام شما را به تنظیم سند رسمی انتقال از دادگاه بخواهند . اگر خواستید مبایعه نامه دوم را با خریدار پیدا شده برای آپارتمان امضاء نمائید حتماً قبلش مبایعه نامه اول را با خریدار اول (مشاور املاک) اقاله و ابطال نمائید و نسخه ای از آنرا نزد خود نگه دارید . بهتر است شما بعنوان فروشنده به توافقات شفاهی و کتبی خود با مشاور املاک احترام بگذارید . شما آپارتمان را 49 میلیون تومان فروخته اید هر چند بعداً بر اساس تلاش مشاور املاک ، خریدار 54 میلیونی پیدا شده و با پرداخت 2 میلیون تومان قبلی از این معامله ، 3 میلیون تومان نصیب مشاور املاک گردیده باشد . مشاور املاک با پرداخت 2 میلیون تومان معامله اول با شما ، دو میلیون تومان مازاد بر 52 میلیون تومان را با شما تسویه و به تعهدات شفاهی خود در این زمینه عمل نموده است . در اخلاق اسلامی ، قول و گفتار شفاهی افراد باید ارزشش با سند و مدرک رسمی برابری نماید و افراد به آن احترام گذاشته و عمل نمایند . در مورد تسهیلات بانکی ، خریدار آپارتمان را متعهد به پرداخت اقساط وام نمائید و معادل اقساط باقیمانده وام و همچنین جرائم دیرکرد احتمالی آن ، چک یا سفته بعنوان تضمین پرداخت از خریدار بگیرید .