مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

با سلام
بنده بخاطر اینکه شوهرم دست بزن دارد میخوام تقاضای نفقه کنم با توجه به اینکه من قبل از ازدواج در خانه پدر در تهران زندگی میکردم هم مدرک کارشناسی و هم کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران دارم و وضع مالی پدرم خوب است و حقوق بالایی دارد و مادرم همیشه هر دوهفته یکبار خدمتکار برای نظافت منزل میگرفت و میگیرد با همه اینها من بعد از ازدواج الان در شهرستان زندگی میکنم و کار مناسب برای من در شهرستان پیدا نمیشود و مجبور شدم فعلا خانه دار باشم همسرم قبلا به من مبلغ کمی به عنوان پول ماهیانه میداد اما پس از اینکه در این شهر خانه خریدیم با پول همسرم و پول خودم و پولی از طرف پدرم و مابقی وام (البته خانه را به نام من کرده) به بهانه قسط از پرداخت پول ماهیانه خودداری میکند و چندین بار به عنوان های مختلف مرا کتک زده من میخواهم هم از ایشان تعهد بگیرم و هم نفقه لطفا مرا راهنمایی کنین و اینکه حدودا مبلغ نفقه در سال جدید چقدر میباشد
با تشکر

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در قانون میزان مشخصی برای نفقه مشخص نشده است ملاک تعیین حقوق زوجه نیازهای زوجه و شان اوست که در شرایط زمانی و مکانی مختلف، میزان نفقه متغیر خواهد بود. اگر زنی برای مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه کند در این موارد محاکم خانواده برای تعیین مقدار حق زن، از کارشناس استفاده می کنند و کارشناس با تماس با زوجین و تحقیق در خصوص شرایط آن ها میزان حقوق زوجه را تعیین می کنند و پس از ابلاغ نظر کارشناس طرفی که اعتراض دارد ظرف مدت 7 روز نسبت به آن با ذکر دلایل اعتراض می کند و دادگاه برای بررسی مجدد میزان حقوق زوجه، از هیات سه نفر کارشناسان نفقه استفاده می کند.