مشاوره حقوقی رایگان - خرید و فروش ماشین

سلام و عرض ادب خدمتتون. بنده با پدرخانومم یک ماشین ماک خریدیم که پدرخانومم سی پنج میلیون تومان پول سودی ازیک نمایشگاه دار گرفت و سه دانگ ماشین را به عنوان امانت به نام طرف زد تا پول را به صورت اقساط با سودش که میشد پنجاه و چهار میلیون تومان برگرداند و سه دانگ را هم به نام خودش زده که در زمان خرید من نبودم که به نامم بزند، الان سه سال است که گذشته و تا الان پدرخانمم شصت و سه میلیون بصورت اقساط به طرف پرداخت کرده اما او هنوز ادعای طلب میکند و دنبال تصاحب شش دانگ ماشین است، سوال من این است الان پدرخانمم میخواهد وکالت آن سه دانگ را به من بدهد ولی اصل سند دست آن طرف میباشد و کپی برابر با اصل سند را ما داریم آیا با کپی سند میتواند وکالت سه دانگ را به من بدهد؟ و آیا پدرخانمم میتواند برای آن سه دانگ که به نام طرف است شکایت کند تمام پولهایی هم که به طرف داده کارت به کارت کرده؟

پاسخ ها :

مجید نیک روش ماسوله

جناب آقای مجید نیک روش ماسوله :

سلام
اولا بعنوان امانت زده مشخص نشده بیع شرط است و یا توافق شفاهی است؟ ثانیا اگر پدر خانم شما توافقنامه ای داشته باشد که تکلیف وجوه واریزی را مشخص کند می تواند نسبت به الزام نمایشگاه دار به تنظیم سند اقدام نماید و اگر هیچ دلیلی برای واریز وجود نداشته باشد نحوه مطالبه پرداختیها با مشکل مواجه است ثالثا واگذاری سه دانگ بنام شما اشکالی ندارد لیکن دفترخانه نیاز به اصل سند دارد.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با کپی نمی تواند سند منتقل نمود.
در خصوص موضوع دوم اگر بحث ربا و یا موارد مرتبط مطرح شود قانون گذار معامبه را باطل و متعاملین نیز ممکن است مشمول قانون مجازات شوند. در هر حال اگر قرارداد و یا مدارکی در این خصوص دارید باید به وکیل مراجعه نمایید
می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده و یا همکاران محترم دادراه تماس حاصل نمایید

یک وکیل

همکاران پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند لذا از تکرار پرهیز مینمایم