مشاوره حقوقی رایگان - فسخ مورد معامله بلحاظ اضافه مساحت

با سلام قطعه زمینی با حدود اربعه مشخص و معین 3000متر بصورت تقسیط مدت زمان دو سال با ثمن 2700000ریال شخصیت حقیقی به شخصیت حقوقی میفروشد در زمان تحویل مورد معامله فروشنده حضور ندارد متوجه میشوند سی متر 30 اضافه مساحت وجود دارد به اطلاع فروشنده میرسد متعاقبا فروشنده سی متر اضافی را بصورت شفاهی هبه می کند و مدیریت وقت نماینده خریدار در طی گذشت چند سال در مراسمی از فروشنده تقدیر تشکر و لوحه نیز صادر و به فروشنده تسلیم و یا هدیه میدهند. بیست سال می گذرد خریدار تقاضای سند میکند و در هنگام کارشناسی از طریق مهندس نقشه بردار ثبت مشخص می شود با اضافی مساحت 985متر مورد معامله روبرو است به اطلاع فروشنده میرسد فروشنده مراحل قانونی اعتراض تقاضای ثبت را مطابق ماده 16 ق ثبت اعمال می کند در نهایت بعد از گذشت مدت زمان 6 سال حکم بر رد دادخواست صادر شد. متن دادنامه بطور چکیده بشرح ذیل است: تعیین خواسته فروشنده مطابق ماده 355 ق مدنی با جمیع جهات محتویات و مستندات موجود در پرونده صحیح و درست است و مورد مرتبط با ماده 415 ق مدنی می باشد که حق خیار فسخ مورد معامله را به فروشنده بایع وارد دانسته است اما استفاده از خیار ماده 415 ق مدنی آنی و فوری است. از آنجاییکه هنگامی بایع نسبت به 30 متر اضافی مساحت مورد معامله مطلع شد فی مابین فروشنده و خریدار سند مجدد تنظیم نشده است لذا با توجه به این مهم قرار رد دادخواست صادر و این حکم قطعی است .؟!؟! از اساتید بزرگوار فهیم فرهیخته علم حقوق استدعا دارم راهنمایی کنید. هنگامیکه فروشنده از 30 متر اضافی مساحت مطلع شد به خریدار هبه کرد متعاقبا خریدار در لوحه تقدیر از خیر و هبه کننده 30 متر اضافه مساحت تشکر بعمل می آورد آیا این فعل و انفعال یک تنظیم سند عقد تلقی نمیشود آیا با روح ماده 191 ق مدنی همخوانی ندارد؟ احیانا اشاره ماده 191 با شک است. در آنجاییکه مقنن اعلام میدارد عقد با اشاره حرکت شفاهی کتبی و بهر طریق ممکن عرف آنرا قبول کند نافذ قبول است ؟ به راهنماییی شما نیازمندم ممنون

پاسخ ها :

منا سبتاوی

سرکار خانم منا سبتاوی :

سلام سوال شما مبهم است.لطفا توضیح کامل و تمام دادنامه رو بفرستید

یک وکیل

دوست عزیز علم حقوق این نیست که در 4 ماده قانونی به آن دست پیداکنین
جهت راهنمایی نیاز به توضیحات کامل تری دارم نه لوح تقدیر
درصورت تمایل تماس بگیرین