مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ملک مشاعی

سلام
یکی نصف زمین کشاورزی اش رو که سند رسمی نداشته ( قولنامه ای بوده ) چند سال قبل طی یک سند عادی در قبال یک مبلغی به اینجانب واگذار کرده .
حالا طرف میگه زمین رو نمیدم و من رفتم یک دعوی تقسیم ملک مشاع رو دادم حالا متوجه شدم احتمالا طرف سند رسمی گرفته واسه اون زمین ::
1- اگه طرف در جلسه اول سند رو آورد چیکار کنم ؟ دادگاه دیگه به درخواست من (تقسیم)رسیدگی میکنه ؟ یا نه ؟ اگه رسیدگی نکنه چیکارکنم ؟
2 - اگه طرف سند داشت و ارائه کرد : حالا : من چه دادخواستی بدم ؟
این نکته رو هم اضافه کنم که در سند عادی طرف زرنگی کرده و چون بهش اعتماد کامل داشتم و طرف به من بدهی داشت و من در قبال بدهی اش نصف زمین رو قبول کردم ولی این نکته درج نشده و فقط اومده که طرف نصف زمین رو به من اهدا کرده . البته شاهد دارم .
حالا چیکار کنم ؟ لطفا کمک کنید.

پاسخ ها :

امین مشرفی زرندی

جناب آقای امین مشرفی زرندی:

اگر سند رسمی داشت شما ابتدا باید دادخواست اثبات مالکیت و ابطال سند رسمی بدید و هر گاه مالکیت خود را اثبات کردید نسبت به تقسیم مال مشاع اقدامات لازم را انجام دهید.