مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

سلام. من در اروپا زندگی میکنم. همسرم رو 6 ماه پیش بدلیل خشونت به پلیس تحویل دادم و از اون روز ایشون مجبور به ترک خانه شد و هیچ تلاشی هم برای تغییر دادن خودش و معذرت خواهی و برگشتن به زندگی انجام نداد. درخواست طلاق اروپایی رو هم ثبت کرده اما برای طلاق ایرانی هنوز هیچ اقدامی نکرده. آیا من میتونم درخواست دریافت نفقه ی این 2 سال زندگی رو بدم؟ نفقه من حدودا چقدر هست ؟ من فوق لیسانس و شاغل هستم. ممنونم

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
بله می توانید نفقه زن براساس وضعیت زن تعیین میشود

پرسشگر :

میشه لطفا بگید حداکثر نفقه ای که تا به حال برای یک زن ایرانی تعیین شده چقدر بوده؟ هرچقدر سرچ کردم اطلاعاتی از حدود حداقل و حداکثر مبلغ نفقه در سال 97 دیدا نکردم. میدونم متفاوت هست اما میخوام حدودش رو بدونم. ممنون میشم راهنمایی کنید.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

با درود و مهر
در صورت اقامه دعوا در ایران برابر ضوابط شرعی اسلامی
نفقه زن بر عهده شوهر است
شرط تعلق نفقه توسط زن دو چیز است :
اول تمکین عام به معنای حسن خلق و حسن رفتار و ......با شوهر
دوم تمکین خاص به معنای زناشویی خاص بنابر درخواست شوهر و تمکین زن
در غیر اینصورت با ناشزه بودن زن یعنی با ناسازگاری زن نفقه تعلق نمیگیرد
و چنانچه قصد اقامه دعوا در اروپا را داشته باشید اغلب کشور های اروپایی از قانون محل اقامتگاه زوجین بهره گیری مینمایند که این امر در کشور های مربوطه لازم الاجرا است و در ایران این ضوابط بعلت مغایرت و عدم تطبیق با شرع قابل قبول نخواهد بود

با تشکر سید علیرضا سیدآقایی