مشاوره حقوقی رایگان - سلام

اینجانب مبلغ هفتاد میلیون تومان 8سال پیش جهت معامله تجاری از یکی از بستگانم گرفتم و مقرر شد که سالی 20 میلیون تومان بابت مشارکت به ایشان سود بدهم و این مبلغ رو بصورت ماهیانه یک میلیون تومان و یا بیشتر دریافت میکرد تا سقف 20میلیون تومان درسال مالی تسویه میشد یعنی سالی تقریبا 30درصد سود بدن مشارکت در هزینه. و بابت پول نزد من تنها چکی معادل 70میلیون تومان نزد ایشان میباشد. الان ایشان مدعی هستند که چون ان زمان من توان کار کردن نداشتم و ماشین و خانه خود را فروختم (البته به رضایت خودش) سهم من بیش از این مبلغ و سود میباشد و معادل ارزش امروز ملک و ماشین میباشد. لازم بذکر است قراردادی نیز نوشته شده بین ما هست منتهی در ان فقط ماهیانه دریافتی یک میلیون تومان ذکر شده در 12ماه سال ولی مبلغ کلی سود سالیانه 20میلیون تومان نوشته نشده.
لطفا درصورت طرح دعوا در مجامع قانونی حکم چگونه میباشد. راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام اولا باید قراردادتان توسط وکیل مطالعه شود تا راهنمایی لازم را اخذ نمایید ثانیا موضوعتان شبیه جرم ربا است و در صورت اقدام به شکایت ربا هم ربا دهنده و هم ربا گیرنده و هم واسطه محکوم خواهند شد مگر اینکه قراردادتان عنوان خاصی مانند مضاربه داشته باشد و شرایط عقد مضاربه هم فراهم باشد تا بتوان اقدام مقتضی در جهت استرداد اضافه پرداختی ها نمود