مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه قیمت خودرو و کلیه خسارتهای وارده

باسلام موضوع انتقال خودرو توسط کارکنان شهرداری به محل و مکان محوطه اختصاصی متعلق به شهرداری که توسط کارکنان شهرداری شبانه روزی پاسداری و نگهداری می شود. منتقل و متوقف پارک می شود. که تمام اقدامات انجام شده توسط کارکنان شهرداری با عدم اطلاع و عدم رضایت مالک خودرو ایجاد شده است. بعد از مدتی از این رویداد مالک جهت استرداد خودرو مراجعه می کنند مشاهده شد از خودرو فقط سیلندر موتور مانده است و یک بدنه پیکان در حالیکه خودرو موصوف الذکر قابل تردد بود صرفا بلحاظ انقضا مدت زمان بیمه نامه و اسقاطی بودنش جلوی دیوار منزل خودمان پارک بوده است .... پس از بازگشت از مسافرت متوجه شدم خودرو نیست در نهایت با پرسش از دیگران متوجه شدم خودرو توسط کارکنان شهرداری در نبود مالک خودرو اقدام انتقال شده است با طرح درخواست از شورای شهر و طی فرایند اداری پاسخ استعلام دائره حقوقی اینگونه است. از آنجاییکه مالک خودرو موظف به حفظ نگهداری خودروی خود است و بلحاظ اینکه خودرو مورد اختلاف در معبر خیابان اصلی رها شده است مطابق تبصره 1 ماده 55 قانون و مقررات شهرداریها هیچگونه حق و حقوقی به مالک تعلق نمی گیرد !!قاعده حقوق اتلاف 232 ق مدنی چی میگه؟ حالا چون تخلفی از مالک خودرو صورت گرفته باید ضرر بوی وارد شود؟ اصل 40 قانون اساسی بعضا اصل 22 قانون اساسی در کجا باید رعایت مورد توجه قرار گیرد؟ لطفا راهنمایی کنید. ممنون

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
این بند مرتبطبا موضوعی که شما عنوان کردید نمی باشد و شما می توانید با بهره مندی از تجربیات وکیل و با عنایت به تجاربی که از نحوه نگارش این متن خود حضرت عالی دارید موضوع ضرر و زیان مرتبط را بر اساس قانون مسئولیت مدنی دریافت دارید. اگر چه اگر اتوموبیل شما فاقد قفل و یا سایر اقدامات تامینی مناسب به جهت جلوگیری از سرقت باشد خود حضرت عالی مسئول هستید.
شما می توانید با بنده و یا همکاران محترمم در دادراه تماس حاصل نمایید

یک وکیل

سلام" در فرض سوال به نظر می رسد خودرو شما از رده خارج و اسقاطی بوده و به علت توقف طولانی در یک نقطه از خیابان به موجب تبصره 1 ماده 55 قانون شهرداریها به عنوان سد معبر عمومی شناخته شده و به محل پارکینگ شهرداری انتقال یافته است . اگر خودرو شما اسقاطی نبوده و وسایل و آلات و ادوات مکانیکی و غیر مکانیکی آن سرقت یا خسارت دیده یا تلف شده با تامین دلیل می توانید بر علیه مرجع وارد کننده زیان و خسارت حسب مورد شکایت یا طرح دعوی نمائید .

پرسشگر :

با سلام واحترام محضر مبارک استاد جلایری نیا وعرض تشکر از پاسخ حضرتعالی .متاسفانه پاسخ حضرتعالی مبهم است .چنانچه شفاف تر پاسخ دهید خوشحال خواهم شد.زیرا بعنوان مثال در سطر اول پاسخ قید [این بند و ..... ]درج است.!منظورتان کدوم بند است ؟ممنون

پرسشگر :

با سلام تشکر از پاسخ ارسالی جناب استاد گنجی لازم بذکر با توجه به این مهم هنگام انتقا ل خودرو توسط کارکنان شهرداری از وضعیت ظاهری وداخلی خودرو عکسبرداری شده است ودر محتویات پرونده بایگانی شهرداریی موجود است.ایا با اساس تطبیق مقایسه عکس می شود اثبات نمود ؟ ممنون

یک وکیل

سلام" پاسخ سؤال دوم : در فرض سؤال ، انتقال خودرو از محل پارک سد معبر به پارکینگ شهرداری قانونی بوده و خدشه ای بر آن وارد نیست ولی ورود خسارت یا اتلاف و یا خارج نمودن برخی از قطعات خودرو ، عملی غیرقانونی است و ذینفع حق اقامه دعوی دارد هر چند اثبات دعوی مستلزم ارائه دلائل قانونی و محکمه پسند است و فیلم یا عکس اگر چه ممکن است به عنوان یکی از قرائن و اماره ها مورد توجه و استفاده قرار بگیرد ولی دلیل محسوب نمی گردد.

پرسشگر :

با سلام تشکر از اقای حمیدرضا گنجی
چنانچه تطبیق عکس درمحتویات پرونده ادله اثبات در محکمه قرار نگیرد . اماره قضایی حقانیت اختلاف را ثابت نمی کند؟ دلیل دیگراستشهادیه از مطلعین و گواهان است.لطفا راهنمایی کنید ممنون

یک وکیل

سلام" پاسخ سؤال سوم : بهتر است هم از شهود بهره ببرید و هم خودرو را تأمین دلیل نمائید و از عکسها نیز به عنوان قرائن استفاده نمائید . والسلام

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.همکارم حناب گنجی پاسخ کامل تقدیم کردند.یاالله