مشاوره حقوقی رایگان - دعوا بر سر سهم و حق و حقوق خانه

با سلام
پدر شوهر من حدوداً ده سال پیش با خانمی ازدواج کردن و 1.5 دانگ از سه دانگ خونه که برای خودشان بوده به اسم این خانوم زدن. دو سال پیش پدر شوهرم فوت شدن. سند این خانه فعلا مشکل داره و قادر به فروختن آن نیستیم که هر کسی سهم خودشو برداره. از دو سال پیش این خانوم تو این خونه نشستند. و نه اجاره ای به ما می هند. ما هم مستاجر هستیم و صاحب خونه به ما فرصت داده که خونه رو تخلیه کنیم. رفتیم با این خانوم‌حرف زدیم که دو سال شما نشستی دوسال هم ما مینشینیم ولی قبول نکردند و میگه من از این خونه تا سهممو نگیرم‌ تکون نمیخورم. حالا من میخوام بدونم از لحاط قانونی چه جوری میشه ایشون رو بلند کرد؟ در ضمن سهم همسر من از ایشون بیشتر هست تو خانه. ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

با سلام ابتداعا بایستی همسر محترمتان به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه و درخواست افراز پلاک ثبتی را تقدیم نمایند و بعداز مراجعه کارشناس ثبت، گواهی با موضوع افراز یا عدم افراز صادر میگردد که عموما درگواهی صادره غیر قابل افراز بودن ملک را تشخیص میدهند و بعدز قطعیت تصمیم میتوانند دستور فروش را از دادگاه درخواست نمایند و دادگاه دستور فروش را صادر مینمایند و بعدز صدور این تصمیم اجرائیات ملک را از طریق تعیین کارشناس قیمت گذاری و روز و ساعت مزایده تعیین و در صورت وجود خریدار میتوان ملک را بفروش رساند و هریک از وراث به قدر سهم خویش از قیمت حاصل از فروش میتوانند دریافت نمایند.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال تقاضای تقسیم ترکه و فروش مال مشاعی را از دادگاه محل وقوع ملک بخواهید . ضمن اینکه همسر پدر شوهرتان ، 1/5 دانگ مشاع از سه دانگ مشاع سهم مالکیت خودشان است و از 1/5 دانگ الباقی نیز یک هشتم سهم الإرثشان است و عملاً بیشترین سهم مالکیت منزل را در اختیار دارند و همسر شما می تواند قدرالسهمش را به همسر پدرش واگذار و بفروشد .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با نظر همکاران موافق هستم