مشاوره حقوقی رایگان - چک

سلام. داخل مغازه شخصی یک چک خالی با دو نسخه قرارداد به آن شخص دادم بابت شروع کاری که یک رسید دستی نوشتم و ذکر کردم که این چک امانت است و او امضا نمود. اما آن لحظه هیچ کس نبود. اما قبل از آن کسی بود و مغازه را ترک کرد. بعد از دادن چک و قراردادها شخص دوم را در جریان گذاشتم. فردای آن روز زنگ زد و گفت با شخص دیگری قرارداد بسته است. اما قرار شد قرارداده و چک را پس داده و من با شرایط جدید برای ایشان کار دیگری انجام دهم که شاهدینی وجود دارند. اما طرف برای آن کار قرارداد نبسته و یک ماه بدون قرارداد برای او کار کردم. اما او از کار من خوشش نیامده پیمانکار جدیدی آورد و اجازه ادامه به من نداد و بارها در این مدت از او چک و قرارداد را خواستار شدم که به من پس نداد. (حتی به واسطین هم گفتم و شاهد هستند) من اعلام کردم که به کار ادامه نمیدهم و کار را واگذار میکنم و ایشان پذیرفت و من از کار بیرون رفتم. اما دو روز قبل از آن قراردادی با شرکت و پیمانکار دوم امضا شد که امضای من به عنوان نصاب یا مجری زیر ان نوشته شد و 1یک میلیارد سفته از آن شرکت دریافت کرد. بعد از مدتی اعلام کرد به او از طرف من خسارت وارد شده و باید بپردازم. و بنده حضورا به انجا رفته و گفتم اگر قانونا خسارتی وارد شده من تا بتوانم جبران میکنم و با دو شاهد امضا شد. اما از پس دادن چک و قرارداد بنده و فسخ قرارداد بین او و شرکت دیگر که من امضا نمودم خودداری کرد. اما بعد مدتی چک را با دست خط خود پر کرده و برگشت داد که متاسفانه من بخاطر ثبت سامانه ثنا متوجه نشدم و بعدا هم واخواهی دادم اما نتوانستم ثابت کنم اما بعد از برگشت دادن چک هم او آن قرارداد بین خودش و پیمانکار دیگر را با شکایت به جریان انداخته است. که امروز حکم جلب بنده را نیز گرفته. قبلا شکایت کردم بابت خیانت در امانت اما به واسط افرادی آن را پس گرفتم اما اکنون هم نتیجه نگرفتم.
تاریخ دادن چک به آن طرف 24/5/96 بوده است
و من تقریبا 6 شش ماه پیش محکوم شدم.
خواهش میکنم بفرمایید بنده چکار کنم
من آن لحظه شاهدی ندارم اما دیگران میدانند من بابت آن کار هیچ چکی به او نداده ام.
اما نمیدانم برای من شهادت میدهند یا نه.
آن طرف پولداره و من کارگر.
متن رسید این بوده: اینجانب اقای .......از آقای ........... (بنده) یک چک سفید امضا جهت تضمین ارسال قطعات و واریزی از جانب بنده به آقای م دریافت نمودم و تایید میکنم که این چک به جز تضمین عودت هیچ اعتباری ندارد .
امضای من و امضای طرف مقابل با ذکر تاریخ و شماره چک
خواهش میکنم کمکم کنید

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

نوشته وصف ضمانت دارد نه امانت ...به هرحال باید حضوری مدارک و دادنامه بررسی شود

علی نباتی

جناب آقای علی نباتی :

با سلام شما می توانید مجددا"شکایت خودتان را ثبت کنید این بار قبل از طرح شکایت به ایشان اظهارنامه ارسال کنید و درخواست استرداد چک امانی را کنید. با امضای قرارداد پیمانکار دوم از طرف شما البته با رضایت کارفرما و سپردن کار به ایشان،قرارداد شما اقاله شده است و لذا ایشان باید چک امانی شما را مسترد کند.