مشاوره حقوقی رایگان - بابت عقب نشینی زمین سوال داشتم

با سلام پدر بنده یک قطعه زمین به مساحت 253 متر مربع در یکی از روستاهای گیلان داشتن و تقریبا یک هفته پیش به فروش رفت زمین از ارث پدری ایشون بود و با توجه به تقسیم اراضی بین وراث زمین هر یک از فرزندان به صورت جداگانه کارشناسی از طریق کارشناس رسمی داد گستری انجام شده بود و به هریک گواهی مالکیت زمین و متراژ و نقشه زمین مشخص شده بود. با توجه به این گواهی ما زمین رو بفروش رساندیم معامله در مشاوره املاک مکتوب شد و قولنامه ای بین طرفین نوشته شد در متن قولنامه مشخصات طرفین چگونگی ثمن معامله و رضایت خریدار از فروشنده اعلام گردیده است. در حال حاضر خریدار خواسته شروع به ساخت در زمین مورد نظر را انجام دهد که به موضوع عقب نشینی بر خورد کرده است این در صورتیست که هیچ کدام از طرفین معامله قبل از این از عقب نشینی هیچ اطلاعی نداشتند. الان خریدار ادعا میکند که یا باید زمین را از من پس بگیرید یا خسارت عقب نشینی من را بدهید در غیر این صورت شکایت میکنم. این در صورتی است که در قولنامه بابت فسخ و ضرر و زیان طرفین هیچ چیز مکتوب نشده و این مکتوب شده که خریدار با علم و آگاهی کامل خریداری نموده و هیچ ادعایی ندارد. لطف بفرمایید پدر بنده در حال حاضر به عنوان فروشنده چه اقدامی باید انجام بدن آیا حق با خریدار است میتواند خسارت بگیرد یا خیر... تشکر

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام پدر حضرتعالی فعلت کاری انجام ندهند تا طرف مقابل ( خریدار) اقدام به تقدیم دادخواست علیه ایشون بکنن و صراحتا خواسته شون رو که فسخ هست یا خسارت یا .... اعلام نمایند تا پس از اون پاسخ به دعواشون داده بشه . به نظر میرسه حتی در صورت محکومیت پدرتون بشه بعدا جبران مافات کرد و خسارت رو تامین کرد که این امر پس از نتیجه دادگاه خریدار و پدرتون قابل بررسی است

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

سلام؛ عدم قید مطالبه ضرر و زیان یا کسر و اضافه در ملک مورد معامله مانع از مطالبه متضرر نخواهد بود