مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

من سه چک یک میلیون پانصد دارم دست کسی که اجناسی خریده ام که پس از یک سال نصف اجناس را پس فرستاده ام ولی چک را دریافت نکردم به این دلیل که توافق کردیم که کل مبلغ تصفیه شود بعد تمامی چک ها دریافت شود حالا بعد از سه سال چک ها را به اجرا گذاشته باید چه کار بکنم؟

پاسخ ها :

نازنین غنی فرجام

سرکار خانم نازنین غنی فرجام:

سلام شما باید مدارک واسنادی را که نشان دهنده پرداخت از طرف شما است را در روز دادگاه برای اثبات حرفتون ببرید واز خودتتون دفاع کنید

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،چک درحکم سندلازم الاجرااست ووصف تجریدی دارد، وصف تجريدي به اين معنا مي باشد كه فعل و انفعالات حادث شده در رابطه حقوقي، تأثيري بر سند ندارد و اساسا رابطه حقوقي طرفين قابل تسري به شخص يا اشخاص ثالث نيست و اين حفظ شدن اعتبار به دليل موضوعيت داشتن سند تجاري است. مثلا اگر چک چند دست چرخیده و در این میان ، دو نفر در این فرآیند ، با هم به اختلاف حساب خورده اند نمی توانند مانع پرداخت چک شوند ، چراکه افراد بعد از آنان هیچ دخالتی در این اختلاف نداشته اند.موفق باشید