مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال غیر

بنام خدا
باسلام،ملک کشاورزی رادرسال 86 بمتراژ2318متربابرجاده 30مترخریداری نمودم درسال 91نسبت به احداث باغ اقدام نمودم که برای 818متر آن معارض پیداشد بعدازشکایت دادگاه به نفع معارض رای داد درکارشناسی مشخص شد فروشنده ملک به اینجانب دوملک بامتراژ1500و818مترراجداگانه خریداری کرده تجمیع کرده وبافاصله کمترازیکماه چهاربرابر قیمت به اینجانب فروخته وملک 818متری ملک غیر بوده واظهارمی کند بدون علم ازفرددیگری خریداری نموده ودادیار پرونده هنوزحکمی صادرنکرده وشفاها" اظهارمیداردچون فروشنده ناآگاهانه عین ملک رامنتقل کرده مجرم محسوب نمی شود .
سوال1:ازتجمیع دوملک که یکی نامشروع است دارای ارزش افزوده شده وفروشنده سودفراوانی بابت معامله برده است ازطرف دیگر بمدت 6سال تلفنی حضوری واظهارنامه فروشنده مطلع ازانتقال مال غیرشده اما هیچ گونه اقدامی نکرده آیا این پرونده جنبه کیفری ندارد؟
سوال2:اگرفروشنده مجرم نباشد تکلیف میزان خسارت وارد شده به بنده چقدر وبعهده کیست ؟فروشنده اولیه مال غیر اظهارخواهد کردکه من فقط 818متربه 1/4قیمت نامشروع فروخته ام نه 2318متر به چهاربرابرقیمت.
باتشکرجعفری

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، از آنجا که فروشنده مال متعلق به غیر را فروخته است هر چند که ادعای جهل کند اما بابت آن قسمت از زمین که اصطلاحاً مستحق للغیر در آمده ضامن بوده و باید خسارات شما را تماماً پرداخت نماید، در خصوص عنوان انتقال مال غیر ، این جرم مشمول مرور زمان نمی گردد و در فرضی که بتوانید انتقال مال غیر ایشان را ثابت کنید مجازات ایشان ، مجازات کلاهبرداری خواهد بود.و اگر مقام تحقیق اعتقاد بر منع تعقیب داشته باشند می توان نسبت به تصمیم ایشان در دادگاه کیفری 2 اعتراض نمود.

پرهام پیران

جناب آقای پرهام پیران:

سلام
اقدام فروشنده اي كه به شما انتقال داده است قابل تعقيب كيفري است و نظر داديار پرونده صحيح بنظر نميرسد
به هر حال با توجه به اهميت موضوع به وكيل پايه يك دادگستري مراجعه فرماييد