مشاوره حقوقی رایگان - مهریه

سلام خسته نباشید شوهر بنده در زمان ازدواج طلاقهای قبلی خود را پنهان کرده و نیز بیماری که دارن قندخون و نیز با گفتن اینکه دارایی چندانی و چنانی دارم بنده را گول زدن و قبل از عقد نیز در خانه پدری بنده بزن و بکوب کردن و مهریه را 10میلیون عندالستطاعه کردن دفتر خانه نیز نیز بهم زدن 50میلیون گفتند چون ما شهرکوچک زندگی میکینم بخاطر آبرو قبول کردیم ایشان تبانی کردن و یه شرط نیز اضافه کردن که بنده حق توقیف ندارم اگه بخوام مهریه را بگیرم و فقط از حقوقش کسر کنند با توجه به اینکه اینهمه دروغ گفتن حقمو پایمال کردن چی میشه کرد؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،
ماده 647 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 بیان میدارد
چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تمکن مالی، موقعیت‌اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال‌محکوم می‌گردد، با توجه به موارد
مذکور در این ماده هریک از مصادیق فوق وجود داشته باشد و احراز شود که ازدواج بر مبنای آن انجام شده است دز این صورت مرتکب به مجازات تدلیس در نکاح محکوم میگردد به عنوان مثال شعبه 1149 دادگاه کیفری 2 تهران با این استدلال که رفتار کسی که با ادعای نداشتن زوجه با زنی دیگر ازدواج کند و بعدا معلوم شود در زمان عقد متاهل بوده است مصداق تدلیس در ازدواج است زوج را به شش ماه زندان محکوم کرده است و این رای در شعبه 21 دادگاه تجدیدنظر استان تهران طی دادنامه شماره 920997022100384 مورخ 25-4-1392 عیناً تایید شده است.موفق باشید