مشاوره حقوقی رایگان - شکایت ترک انفاق

با سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم
همسر من 4 ماه هست که منو به خونه پدرم آوردن و اصرار به طلاق دارن. که پیامک ها و تماس های صوتی ضبط شده از ایشون مبنی بر اثبات عدم تمکین ایشون رو دارم. و همچنین چندنفر شاهد دارم که ایشون خودش منو به خونه پدرم آورده و راضی به تمکین من نیست. و نفقه ای هم به من نداده. من شکایت ترک انفاق کردم. که پرونده به دادسرا ارجاع داده شده. میخواستم بدونم حتما حکم حبس برای همسرم درمیاد؟ و چیکار کنم یا چی بگم که حتما به زندان بیفته؟ آیا این مدارکی که گفتم کافیه برای اثبات جرمش؟ و اینکه ایشون برای من دادخواست تمکین فرستادن که مطمئنم از ترس شکایت ترک انفاق هست. آیا میتونم با این مدارک، تمکین ایشون رو رد کنم؟ خواهش میکنم بهم بگید که چیکار کنم که حتما برای شکایت ترک انفاق بیفته زندان؟

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

با سلام
شرط تحقق جرم ترک انفاق عدم پرداخت نفقه در شرایطی که زوجه تحت تمکین بوده و زوج استطاعت پرداخت نفقه رو داشته است عدم پرداخت نفقه با حکم محکومیت زوج به پرداخت نفقه و صدور اجراییه آن لازم است چون اگر زوج مدعی پرداخت نفقه باشد مورد قبول قرار میگیرد مورد دوم بحث تمکین هست که ارسال اظهارنامه و یا دادخواست تمکین همه چیز رو به ضرر شما خواهد کرد حتی اگر اینکار رو هم زوج نکرده باشه عدم استطاعت وی اگر احراز بشه توسط دادگاه بازهم مانعی جلوی شماست النهایه موفق به محکومیت ایشان هم بشدید اگر سابقه کیفری نداشته باشه ممکنه تا دوسال دادگاه حبس به زوج بده ولی بصورت تعلیقی در مجموع کار سختی پیش رو دارید