مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری

سلام و عرض ادب خدمت وکلای عزیز من تقریبا برج 5 امسال چهارتا چک سفید امضا به یکی از اشنایان قدیمی که نمایندگی نصب اسانسور داشت دادم که قرار بود این چک ها بابت خرید قطعات اسانسور از طریق نمایندگی ایشون تهران فرستاده بشه و موقعی که قطعات اسانسور فرستاده شد مبلغ چکها داخلشون درج بشه و علت اینکه چک سفید امضا دادم همین بود ولی بعد از مدتی متوجه شدم این شخص دارای سوابق کلاهبرداری بسیاری از جمله فروش مال غیر از جمله خانه و فروش چک هست به همین جهت و برای پس گرفتن چکهام بهش مراجع کردم که ایشون توسط قانون دستگیری شد و به خانوادش مراجعه کردم گفتن اطلاعی از چک ها ندارن بنده هم مراتب مفقودی چک رو به دادستانی اعلام کردم و گواهی مفقودی چک رو گرفتم و به بانک مربوط با دسته چک تحویل دادم اما پس از گذشت چند ماه متوجه شدم چک های من توسط این شخص کلاهبردار تکمیل شده و در بازار صرف مصارف شخصی خودش (خرید گوشی .فروش چک . دادن چک به طلبکار شخصی) کرده. یکی از اشخاصی که الان دارنده چک هست از بنده بابت دریافت وجه چک شکایت حقوقی کرده درصورتی که بنده نه ایشان را میشناسم و نه معامله ای با این شخص دارنده چک دارم و حتی شخصی کلاهبردار هم از این جانب پولی طلب و معامله ای نداشته و فقط از چک های من سواستفاده کرده و بنده علیه این شخص کلاهبردار شکایت کیفری کردم. سولاتی که در این مورد دارم این هست 1با توجه به شکایت کیفری بنده نسبت به شخص کلاهبردار باتوجه به مستدات موجود و گواهی شهودی برای اثبات کلاهبرداری و سوابق متعدد شخص کلاهبردار در این زمینه ایا شخص دارنده چک باتوجه به اینکه من با این شخص معامله ای نداشتم و مال باخته ام نسبت به بنده حقی دارد؟ 2 ایا من میتونم علیه شخص دارنده چک شکایتی کنم اگه میشه چه نوع شکایتی میشه کرد؟

پاسخ ها :

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

سلام. با توجه به اینکه شما صادر کننده چک ها هستید باید وجه چک ها را در موعد مقرر کارسازی نمایید.
پس از پرداخت وجه چک ها اگر دلیلی داشته باشید می توانید به شخصی که چک ها را به او داده اید رجوع کنید.