مشاوره حقوقی رایگان - اجاره دادن زمین کشاورزی

اینجانب زمینی کشاورزی را همراه با چاه آب مجوز دار برای اجاره به فردی برای کشت یونجه میدهم میخواستم بدونم برای طرف حق ریشه تعلق میگیرد؟نمونه ای از قرارداد اجاره زمین کشاورزی را میخوام برای من بفرستین ممنونم

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

در بسیاری از مناطق، کشاورز پس از فعالیت در محل مورد اجاره، در زمین زارعی و باغات ، به صورت عرفی صاحب حقی به نام حق زارعانه، حق ریشه، نسق و نظایر آن می شود که با پایان یافتن اجاره و تخلیه ملک، مالک باید مبلغی به مستأجر زارع پرداخت نماید. شبیه آنچه در املاک تجاری از حق کسب یا پیشه یا تجارت بحث می گردد. این حقی است عرفی که اگر چه در منابع فقهی اشاره ای به آن نشده است لیکن در عرف به نحو قابل توجهی پذیرفته شده و وجود دارد.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

عرفا به ایشان تعلق می گیرد اما اگر توافقی غیر از این با یکدیگر نمایید قانون توافق را به رسمیت می شناسد