مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از دانشگاه

‏سلام، وقت بخیر، ببخشید یه سوال داشتم
دانشگاه به من تهمت زده و از من شکایت کرده که به نتیجه نرسید و قاضی قرار منع تعقیب صادر کرد.
حالا من برای ادای حیثیت و افترایی که بهم زدن میخام شکایت کنم
اصلا میشه از یه نهاد مثل دانشگاه شکایت کرد، یا حتما باید از فرد باشه؟
و اگه از دانشگاه شکایت کنم چون مجازاتش زندانه کیو میبرن زندان؟

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، با توجه به قانون مجازات اسلامی سال 92 اشخاص حقوقی نیز دارای مسئولیت کیفری محسوب می شوند از طرفی می توانید در شکواییه خود اشخاص حقیقی مسئول که باعث طرح شکایت شده اند را در ردیف افراد مورد شکایت قرار دهید.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال بعید و بسیار ضعیف به نظر می رسد در طرح شکایت افترا و تهمت بتوانید سوء نیت عام و خاص مشتکی عنه فعلی و شاکی سابق را به اثبات برسانید لذا توصیه می گردد حتی المقدور از شکایت مذکور در گذرید و وقت و هزینه خود را در این زمینه تلف نکنید . توضیح اینکه در مسؤولیت کیفری اصل بر مسؤولیت شخص حقیقی است و شخص حقوقی در صورتی دارای مسؤولیت کیفری است که نماینده قانونی شخص حقوقی به نام یا در راستای منافع آن مرتکب جرمی شود . مسؤولیت کیفری اشخاص حقوقی ، مانع مسؤولیت اشخاص حقیقی مرتکب جرم نیست .