مشاوره حقوقی رایگان - سوپیشینه رابطه نامشروع

با سلام
من 8 سال پیش قبل از ازدواج با همسرم، با عنوان رابطه ی نامشروع ما رو گرفتند، در صورتی که کنار دریا بودیم و در نهایت به دادگاه رفتیم پدرم با فیش حقوقی ما رو ازاد کرد و در نهایت قاضی صد تومن جریمه نقدی کرد ما رو و از حقوق پدرم کم شد.
الان من آزمون استخدامی آموزش و پرورش دادم و مصاحبه و آزمون کتبی رو قبول شدم، می خواستم بدونم در گواهی سو پیشینه آموزش و پرورش درج میشه؟ اخه شنیدم اگر درخواست برگه ی شماره یک بدن درج میشه و با عنوان فساد اخلاقی رد می کنند.
خواهش میکنم جوابمو بدید، کلی زحمت کشیدم، اگر درج میشه میشه راهنماییم کنید چیکار کنم درج نشه و از سابقه م پاک شه؟ اخه اون شخص همسرمه، یکسال بعد ازدواج کردیم.
ممنونم

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

اگر انگشت نگاری شده اید و به زندان رفته اید درج می شود. لیکن بستگی به میزان مجازات شما دارد و این که چه تاریخی حکم قطعی شده است . چون مشخص نفرموده اید میزان محرومیت اجتماعی را نمی توان بیان نمود . ولی اگر انگشت نگاری نشده اید و اجرای احکام دادسرای مربوط به سجل کیفری اعلام نکرده باشد در گواهی ذکر نمی شود .

پرسشگر :

به زندان نرفتیم و انگشت نگاری نشدیم ،حکمش جریمه نقدی بوده ،حکم حدودا مال 7-8 سال پیش هستش ، من چند روز دیگه باید گواهی سو پیشینه بگیرم ، آیا با شرایطی که گفتم قید میشه ؟ایا با گذشت 7-8 سال باز قید میشه؟
سوال بعدیم اینه که ، در بعضی سو پیشینه ها می نویسن عدم سابقه کیفری و در بعضی می نویسند عدم سابقه کیفری موثر ، آیا این دو فرقی دارند؟ و به کلمه ی موثر مشکوک نمی شوند؟
برای من کدوم رو می نویسند؟

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

چه محکومیتهایی در سوءِ پیشینه افراد درج می‌گردد؟

همه محکومیت‌ها در برگه استعلام سوءِ‌پیشینه درج نمی‌شود

ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 وتبصره یک آن که مقرر می‌دارد:

درغیر موارد فوق (در ادامه مطلب به این موارد اشاره می‌شود) مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود لکن در گواهی‌های صادره از مراجع دیربط منعکس نمی‌شود مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری درمجازات.

با توجه به اینکه صرفا محکومیت قطعی در جرایم عمومی طبق ماده 25 قانون مجازات اسلامی سال 1392 محکوم علیه را در مدت‌های مقرر در ذیل ماده 25 قانون مجازات اسلامی از حقوق اجتماعی محروم می‌کند و با انقضای این مواعد همانطور که در تبصره 2 ماده 26 قانون مذکور تصریح شده است شخص اعاده حیثیت حاصل می‌کند و آثار تبعی محکومیت وی نیز زایل می‌شود لذا صدور گواهی عدم سوء پیشینه بلامانع بوده ولزومی به درج محکومیت در گواهی صادره نیست.

محکومان موضوع تبصره یک ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 فاقد سابقه محکومیت موثر محسوب می‌شوند ومحکومیت آنان در گواهی‌های صادره درج نمی‌شود مگر آنکه استعلام کننده مرجع قضایی باشد که دراین صورت محکومیت غیر موثر آنان نیز به مرجع مذکور منعکس می‌شود. ماده 25 قانون موصوف نیز بدین شرح می‌باشد:

محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به‌عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف- هفت سال در محکومیت به مجازات‌های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی

ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنیٌ‌علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار

پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیهمجنیٌ‌علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج.