مشاوره حقوقی رایگان - آیا مادربزرگ ، خاله و دایی میتوانند مهریه مادرم فوت شده‌ام را از پدرم طلب کنند؟

باسلام
لطفا به این سوالم جواب بدید
مادرم سال 97 فوت کرده
اواخر سال 98 پیغامی از طرف مادربزرگ و خاله و دایی‌ام به دست پدرم رسید که لطفا مهریه مادرم رو طبق قانون باید به آنها بدهد
آیا مهریه مادرم را اونها باید مطالبه کنند یا منو ، خواهر و برادرانم؟
و اگر قراره باشه که هم ما بگیریم هم اونا چگونه مهریه رو بین ما تقسیم میکنن؟
این نکته رو هم بگم که مادرم سال 52 عقد کرده و پدرم در حال حاضر دارای اموال نقدی و غیرنقدی زیادی میباشد

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.ازاموال مادر(ازجمله مهریه) را مادرمتوفی(مادربزرگ) یکششم وهمسر متوفی(پدرشما )یکچهارم والباقی بین بچها(پسر دوبرابردختر) تقسیم میگردد.دایی وخالها ازاموال مادرتان ارث نمی برندمگراینکه مادربزرک فوت نماید که سهم مادربزرک(یکششم)را میبرند.اگرمهریه وجه رایج بوده به نرخ روز محاسبه میگردد.

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

بله مادربزرگتان میتواند مهریه مادر را از پدرتان طلب کند