مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

سلام.بنده سه ماه پیش چکی به مبلغ 28000000ریال را در بانک به علت عدم موجودی و همچنین عدم تطابق امضا برگشت زده ام و در این مدت هرچه سعی کردم که بتوانم از طریق توافق به پول خود دست پیدا کنم موفق نشده ام. آیا میتوانم این چک را کیفری کنم؟

پاسخ ها :

مریم عباسی

سرکار خانم مریم عباسی :

با سلام
شما از تاریخ مندرج بر روی چک 6 ماه مهلت دارید که بانک مراجعه و چک را وصول و در صورت عدم موجودی با برگشت چک گواهی عدم پرداخت بگیرید و از تاریخ گواهی عدم پرداخت 6 ماه فرصت دارید که طرح دعوای کیفری داشته باشید .
در صورت رعایت این مواعد و البته سایر شرایط شکلی میتوانید طرح دعوای مطالبه وجه کیفری داشته باشید

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، صادرکننده چک باید در تاریخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در بانک محال علیه وجه نقد داشته باشد و نباید تمام یا قسمتی از وجهی را که به اعتبار آن چک صادر کرده، به صورتی از بانک خارج نماید یا دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد و نیز نباید چک را به صورتی تنظیم نماید که بانک به عللی از قبیل عدم مطابقت امضا یا قلم خوردگی در متن چک، یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداری نماید..موفق باشید