مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی

ملکی در خارج از کشور با ارز و باشرایط پرداخت در سه مرحله رزرو شده که مرحله اول پرداخت و مرحله دوم و سوم سررسید نشده ولی تا اولین سررسید ؛ نرخ ارز دچار نوساناتی شدیدی شده که بعلت افزایش امکان پرداخت نمی باشد.آیا فروشنده می تواند مبلغ دریافتی را بابت خسارت عودت ندهد. لطفا راهنمایی فرمایید. باتشکر

پاسخ ها :

كاظم  حيدري دوقزلو

جناب آقای كاظم حيدري دوقزلو :

سلام..اگر توافق کرده باشین میتواند عودت ندهد ولی اگر توافق برای عودت نکرده باشین نمیتواند عودت ندهد.

پرسشگر :

همانطوری که مستحضرید یکی از مهمترین مشکلات امروزی نوسانات غیرمعمول نرخ ارز بر اثر افزایش تحریم ها ست و این روند موجب تعطیلی روز افزون شرکتها و افزایش نرخ بیکاری و جامعه عملاً تاوان واقعه ای را می پردازد که مسبب آن نیست. تغییر و نوسان نرخ ارز پدیده مسلمی ست که معادلات اقتصادی را بر هم زده و از موارد آشکار شرایط پیش‌بینی نشده ( فورس ماژور) در قراردادها ست و بر اساس ماده 229 قانون مدنی، «اگر متعهد به واسطه حادثه‌ای که دفع آن خارج از حیطه اقتدار او است، نتواند از عهده تعهد خود برآید، محکوم به تادیه خسارت نخواهد بود»

با عنایت به مراتب فوق متن تفاهم نامه عبارت است از: در صورت عدم پرداخت طی هریک از مدتها 97/4/31 و 97/5/31 مبلغ پیش پرداخت مسترد نخواهد شد.واین تفاهم نامه از درجه اعتبار ساقط و هیچ تعهدی از سوی شرکت بر قرار نمی باشد.

با تشکر : لطفا راهنمایی فرمایید.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.بلی.ضمن اینکه یک سوال را نباید دو بار بپرسید.یاالله

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،ماشاالله پرسشگرخوداستاداست.موفق باشید