مشاوره حقوقی رایگان - ابطال رای موات کمیسیون ماده 12

با سلام
در زمان حاکمیت قانون اراضی شهری سال 60 رای مواتی بر یک قطعه زمین صادر شده است بعدا مشخص شده است که مواد 8 و 12 و 14 آیین نامه قانون موضوعه اساسا اجرا نشده است.
مطابق ماده 8 - ... نظر به کمیسیونها بایستی مستدل بوده و ... با مستندات کافی باشد. اما در رای صاده در جلوی عبارت بازدید محل " و تحقیقات محلی " " هیچ چیزی قید نشده است.
مطابق ماده 12- دو نسخه نقشه ارسالی اراضی در موقع اظهار نظر اعضای کمیسیون باید به امضای اعضای کمیسیون برسد که چنین نشده است.
مطابق ماده 14 - کمیسیونهاي تشخیص مکلفند نظریات خود را در دفتر مخصوصی ثبت و امضا نمایند. اما مشاهده می شود دفتر مخصوص به امضای اعضای کمیسیون نرسیده است.
سوال : آیا چنین نظریه ای وجاهت قانونی دارد یا خیر ؟ قابل ابطال در دیوان می باشد ؟ ملاک اعتبار نظریه دفتر مخصوص است یا نظریه کمیسیون که در برگ های جداگانه به کیفیت گفته شده درج شده است ؟ با تشکر

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1- خیر 2-بلی 3-دفتر مخصوص.یاالله

محمدتقی صدیقی چافجیری

جناب آقای محمدتقی صدیقی چافجیری:

سلام ، 1- آرای موات اصداری از سوی کمیسون ماده 12 قانون اراضی شهری مصوب 27/12/1360 و قانون زمین شهری مصوب 22/6/1366 صرفاً از طریق دادگاه حقوقی محل وقوع ملک قابل اعتراض است و مطابق رای وحدت رویه ای که سابقاً صادر شده قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری نیست ،
2- اساساً رای کمیسون ظرف مدت 10 روز پس از اعلام وزارت مسکن قابل اعتراض است بنابراین رای مورد نظر شما مشمول مرور زمان شده است .
3- اثباتِ عدم اعلام رای کمیسون مطابق ذیل ماده 12 قانون اراضی شهری و ایضاً اثبات احیای زمین به قبل از تاریخ 5/4/1358 ، تنها راه رسیدگی در مرجع قضایی به خواسته ی اعتراض به نظریه کمیسیون می باشد .
4- مواد استنادی شما رای کمیسیون ماده 12 را مخدوش نمی سازد.