جلب به دادرسی چیست

  • عمومی
  • دادراه
  • No Comments
  • ۴ دی ۱۳۹۶

جلب به دادرسی چیست

قرار جلب به دادرسی در دادسرا

هنگامی که شکایتی در دادسرا مطرح است بازپرس یا دادیار وظیفه تحقیقات را بر عهده دارد و تصمیم خود را در مورد آن شکایت به صورت قرار صادر می کند. حال اگر بازپرس یا دادیار رسیدگی کننده پس از بررسی دلایل و انجام تحقیقات به این نتیجه برسد که دلایل کافی بر اتفاق افتادن جرم و انجام آن بوسیله متهم وجود دارد و باید در دادگاه محاکمه شود، قرار جلب به دادرسی را صادر می کند. پس از صدور این قرار پرونده به نزد دادستان در دادسرا ارسال می شود. اگر این قرار مورد تایید دادستان نیز باشد، اقدام به صدور کیفرخواست (تقاضای دادستان در دادسرا از دادگاه صالح به رسیدگی به اتهام برای تعیین مجازات متهم) می کند و پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد. لازم به ذکر است قبلاً در دادسرا به جای قرار جلب به دادرسی، قرار مجرمیت صادر می‌شد که در قانون جدید نام آن تغییر کرده است.

اعتراض به قرار جلب به دادرسی

قرار جلب به دادرسی قابل اعتراض نیست، چون حاکی از مجرمیت یا رفع اتهام نیست.

قرار جلب به دادرسی در دادگاه
بازپرس یا دادیار پس از انجام تحقیقات تصمیم خود را در مورد شکایت مطرح شده در دادسرا می گیرد و در مواردی به این دلیل که «عمل متهم مجرمانه نیست» یا «عمل نسبت داده شده به متهم به طور کلی جرم است اما دلایل کافی برای مجرم بودن متهم وجود ندارد» و یا به علت سایر دلایل قرار منع تعقیب صادر می کند و موجب خروج شکایت از جریان رسیدگی می شود. حال اگر شاکی به این قرار اعتراض کند، رسیدگی به اعتراض در دادگاهی انجام می شود که صلاحیت رسیدگی به اتهام را دارد. در صورتی که دادگاه اعتراض به قرار منع تعقیب شاکی را بپذیرد، قرار جلب به دادرسی را صادر می کند و پرونده را به دادسرا ارسال می کند و دادسرا نیز باید متهم را احضار کند و اتهام را به او تفهیم کند و آخرین دفاعیات و تامین مناسب را از او اخذ کند و پرونده را به دادگاه ارسال کند.

اگر درباره « قرار جلب به دادرسی » یا هر مسأله حقوقی دیگری نیاز به مشاوره حقوقی رایگان دارید به صفحه اول دادراه مراجعه نمایید.