مشاوره حقوقی رایگان - پنجره مشرف به حیاط

با سلام و عرض خسته نباشید.
یک ساختمان دوبلکس در حال ساخت در جنب حیاط اینجانب می باشد که دارای 1.70 سانتیمتر حیاط خلوت از حیاط من است که دیوار هم نکشیده است به حیاط خلوت خودش.
حال سوال بنده این است که آیا ایشان مشرف به حیاط بنده میتونه پنجره بذاره؟ اگر میتونه ارتفاع پنجره باید چقدر باشه؟ در غیر اینصورت من میتونم طرح دعوی کنم؟

پاسخ ها :

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

درود
از منظر قانون مدنی همسایه تنها حق باز کردن روزنه و شبکه مشرف به همسایه را دارد و آن را باید طوری قرار دهد که امکان سرک کشیدن نباشد با اینحال چنانچه از دیوار فاصله داشته باشد تنها راهکار ایجاد مانعی در مقابل چشم انداز دیوار به ملک شما آن هم در ملک اختصاصی خود شماست لکن اگر ایجاد مزاحمتی رخ دهد تحت همین عنوان قابل پیگیری است