مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه زمین

اگر مدارک زمین مورد معامله توسط فروشنده تکمیل نشده باشد و در توضیحات مبایعه نامه قید شده باشد که" عدم وصول چک های دریافتی به دلیل کسر موجودی عدم موجودی یا مسدودی حساب مبایعه نامه را فسخ و خریدار موظف به پرداخت خسارت فروشنده میباشد"
آیا عدم وصول چک معامله را فسخ میکند؟ یا خیر

پاسخ ها :

سالار شهنازی جنک تپه

جناب آقای سالار شهنازی جنک تپه:

مدارک تکمیل نشده باشد یعنی چه؟!!! اگر اصطلاح غلط نوشته شده را در نظر نگیریم ، با توجه به شرایطی که نوشتید بله ممکن است ، اما قرارداد می بایست مطالعه شود.

رامين  مهرآساء

رامين مهرآساء :

خیر فروشنده باید طرح دعوا کند درصورت عدم پرداخت ثمن بعداز مطالبه ورای دادگاه میتواند به استناد شرط فسخ بخواهد ولی بدوا خیر

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام به خودی خود فسخ نمی شود اما با اقامه دعوا بنا به قرارداد مبایعه نامه قابل فسخ است

پرسشگر :

زمین بصورت قول نامه ای بوده و نیاز به قولنامه های که اولین قولنامه که بین مالک سند مادر ششدانگ و نفر دوم منعقد شده بوده موجود نمیباشد البته نفر دوم اقدام به اخذ سند مشاع کرده است و از نفر دوم به بعد قطعه ای از سند مشاع با حدود مشخص فروخته شده است منظور از تکمیل نبودن مدارک فقدان قولنامه فوق الذکر بود

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام به نظر ما چون شرط فسخ وجود دارد و شرط ( برگشت چک)نیز محقق شده است فروشنده حق فسخ دارد و می تواند به وسیله اظهارنامه معامله را فسخ و با تقدیم دادخواست به دادگاه تنفیذ فسخ را بخواهد

حسينعلي  دلفان آذري

جناب آقای حسينعلي  دلفان آذري:

سلام این شرط از شروط فاسخ است .. با تحقق امر معامله منفسخ میشه.. اما اگه حدود اربعه نباشه چون قابل تطبیق در طبیعت نیست عقد باطله.. و اگر ثمن مشخص نباشه.. به علت جهل عوضین بازهم باطله.. بهرحال باید مبایعنامه را دید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.خیر.فقط مطالبه ثمن معامله با تأخیر تأدیه.یاالله

رامین معینی

جناب آقای رامین معینی :

سلام ، اولا سوال مطروحه مبهم است بخصوص در قسمت اول و بحث تكميل مدارك اما در كل ابتدا بايد متن قرارداد خوانده شود و همه چيز بستگى به توافق طرفين پيرامون شرايط و اعمال حق فسخ براى خريدار و يا فروشنده دارد. اگر حق فسخ يك طرفه در اين مورد در قرارداد لحاظ نشده باشد ذينفع صرفا از طريق طرح دعوى و مطالبه ثمن معامله و يا الزام به انجام تعهد ميتواند اقدام كند . كه البته در صورا وجود حق فسخ نيسز دادخواست تاييد فسخ ضرورى است