مشاوره حقوقی رایگان - استرداد طلا

با سلام
بنده خانومم نزدیک به 10‌ماهه پیش از خونه رفته و در حال متارکه هستیم
ایشون موقع رفتن 2‌سرویس طلا مجموعا نزدیک به 100 گرم طلا از خونم برده که من فاکتورش رو دارم
و تا حالا شکایت استرداد طلاجات‌ نکردم
با توجه به اینکه‌ایشون فامیلشون قاضیه بهش یاد دادن‌ و میگه هبه بوده و طبق اقرارنامه ای واگذار کردم به پدرم!!!
آیا میتونم از ایشون شکایت کنم و طلا رو برگردونم؟
آیا میتونم‌ بگم‌ امانت بوده و اگه فروخته خیانت در امانت کرده؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام هر ادعایی محتاج دلیل است و باید ثابت شود در مورد طلاهای همسر متعارف هدیه و هبه است نه امانت

عطاپورمقدم    یاسمن

سرکار خانم عطاپورمقدم یاسمن :

سلام شمابایددعوای حقوقی استرداد طلا طرح کنید اگرایشون هرادعایی داشته باشند بایداثبات کنندمنتهااین موضوع بخاطرداشته باشبد که فاکتورتنها کافی نیست وشماباید دلیلی دال برتحویل طلاها به همسرتون داشته باشید

عطاپورمقدم    یاسمن

سرکار خانم عطاپورمقدم یاسمن :

اگرثابت شود زوج هدایایی را به زوجه هبه کرده است و فاکتور خرید آن ها را در اختیار دارد می تواند دادخواست رجوع از هبه و استرداد طلا به طرفیت زوجه تقدیم دادگاه کند. البته به شرط این که هبه معوض نبوده و عین مال هبه داده شده هنوز در مالکیت و اختیار زوجه باشد، قابل استرداد است.

عطاپورمقدم    یاسمن

سرکار خانم عطاپورمقدم یاسمن :

ماده 803 - بعد از قبض نیز واهب می تواند با بقاءق عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:
1 - در صورتی که متهب پدر یا مادر و یا اولاد واهب باشد؛
2 - در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد؛
3 - در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یامتعلق حق غیر واقع شود خواه قهرا مثل اینکه متهب به واسطه فلس محجور شود خواه اختیارا مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود؛
4 - در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود.