مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه مغازه و پول رهن

سلام خسته نباشید. در خرداد 96 به مبلغ 3 میلیون تومان رهن و 600 هزار تومان مغازه اجاره کردم مطابق قرارداد در بنگاه. سال دوم بطور شفاهی مبلغ اجاره 700 تومان و در پشت قرارداد مالک و مستاجر امضا کردند. سال سوم امضا نکردیم و این جور نشستم. بخاطر کرونا مالک اجاره سال سوم را اضافه نکرد و ماه فروردین هم نگرفت. دقیقا 20 دی 99 من اجاره را پرداخت کردم . همان روز مالک به من اس ام اس زد که مغازه را فروخته و باید 40 روزه تخلیه و به مالک جدید بدهم.
یکی از املاکی ها میگه: "مطابق قوانین اتحادیه بنگاه‌داران، مبنای تخلیه همان تاریخ ابتدای قرارداد و بصورت یکساله است (چه شفاهی چه سندی) و بعد از تاریخ مبنا هم سه ماه فرصت تخلیه و جمع آوری بدهی از بدهکاران و پیدا کردن محل جدید می باشد".
الان چند سوال دارم که میخوام از تجربه های شما عزیزان بزرگوار بهره ببرم.
یک: آیا میتوانم تا 20 شهریور 1400 در مغازه بنشینم؟
دو: سال 96 ارزش ملک موردنظر 350 میلیون تومان بود و رهن 3 میلیون تومان میشد. الان یک میلیارد و دویست میلیون تومن فروخته اند که تقریبا چهار برابر می شود. و با این سه تومن الان واقعا نمیشه مغازه رهن کرد (جای متوسط در شهر ما، خوی). آیا مطابق قانون میتوانم بیشتر درخواست کنم؟
سه: الان من تقریبا هر روز فروش یک میلیون تومن دارم. آیا حق کسب و پیشه مرا شامل میشود که وضع شهر جوری است با انتقال به محل جدید میدانم که ضرر زیادی متوجه بنده خواهد شد.
یا حق

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

باتوجه به تمدید قرارداد در پشت قرارداد شما مستاجر سال دوم بودید وبرای سال سوم که شفایی بوده شما بااستشهادیه شهود میتوانید رابطه استیجاری خود را ثابت ودر صورت فروش ملک مالک جدید قائم مقام مالک قبلی بوده وتا زمان انقضای مدت اجاره شما مستاجر او هستید
در صورت تخلیه ملک شما مستحق همان وجه الرهانه داده شده میباشیدو نمیتواند بیشتر درخواست نمایید
در خصوص حق کسب بیشه با توجه به قانون سرقفلی دیگر حق کسب بیشه قابل مطالبه نیست که در این خصوص هم شما سرقفلی پرداخت نکردید

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام
قرارداد مطابق قانون به صورت شفاهی تداوم داشته و تا زمان انقضای قرارداد، شما محق هستید و بعد از انقضا، نسبت به مورد اجاره ضامن هستید.بر اساس قوانین حق کسب و پیشه به قراردادهای تحت حاکمیت قانون سال 76 تعلق نمیگیرد.