مشاوره حقوقی رایگان - ایثارگری پدر

با سلام. پدر بنده سی و اندی سال در شرکت نفت آبادان مشغول به کار بودند و عین هشت سال دوره جنگ را در شرکت نفت زیر بمب و خمپاره کار میکردند و کار خود را ترک نکردند. تمام دوره جنگ کنار شهدای نامی شرکت نفت پا به پا در شرکت نفت کار کردند و لیکن چون پدر بنده آدم ساده و دارای سطح سواد پنجم ابتدایی بودند و اطلاعی از قضیه دریافت ایثارگری نبودند دنباله کار را نگرفتند. در سال هشتاد دو بازنشسته شدند. ما ده خواهر و سه برادر هستیم. پدرم در سال نود فوت کردند. چند بار برای جایگزینی پدر من و دو برادرانم به شرکت نفت رفتیم ولی هیچکدام از مسئولین نفتی با جایگزینی ما موافقت نکردند. بنده سی و دو سال سن دارم و وضعیت شغلی من طوری است که اگر یک سال سر کارم بعد که پروژه تمام میشود به مدت شش تا ده ماه بیکار میشوم. بعد با کلی رو انداختن به شرکت های خصوصی راضی میشوند تا من را بر سر پروژه بعدی ببرند. چند بار هم برای دریافت ایثارگری و راه کار این که چگونه میتوان برای پدر ایثارگری گرفت به شرکت نفت رفتیم ولی با برخورد بد روبرو شدیم وگفتند وظیفه اش بوده ایثارگری به او تعلق نمیگیرد. به خدا پدر بنده اگر ساده و کم سواد نبود میتوانست ایثارگری بگیرد (در آن زمان)
میخواستم چندین بار به دفتر دکتر رئیسی شکایت کنم و نامه بزنم ولی راه آن را نمیدانم، به نظر شخص محترم شما بنده چی کار کنم؟ پدر بنده غریب به سی و اندی سال برای شرکت نفت زحمت کشید که سخترین دوره کاری اش در هشت سال جنگ بود که کار کرد. به خدا از کار در این شهر و آن شهر آن هم چند ماه کار و بعد باز هم بیکار شدن خسته شدم. ممنون میشم پاسخگوی من باشید ومنت بگذارید بر سر من و راهنمایی ام کنید.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

دستورالعمل اجرایی قانون استفساریه تبدیل وضعیت ایثارگران

الف- ذی‌نفعان قانون عبارتند از مشمولین ماده (21) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران.

ب- با توجه به تصریح و تأکید قانون استفساریه صدرالاذکر مبنی بر اقدام بر اساس شرایط مندرج در بند «و» ماده (44) قانون برنامه پنجم توسعه و اصلاحات بعدی آن، ضروری است دستگاه‌های اجرایی، اطلاعات و مستندات ایثارگران مشمول استفساریه مذکور را که در زمان اعتبار قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، وفق ضوابط و مقررات مربوط به صورت غیر از استخدام رسمی در دستگاه‌های اجرایی دارای حکم کارگزینی با قرارداد مستقیم با دستگاه بوده‌اند را با رعایت شرایط زیر در سامانه کارمند ایران بارگذاری و ارسال نمایند تا اقدام لازم نسبت به صدور شماره مستخدم برای افراد واجد شرایط به عمل آید:

1- کارمند در زمان اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور (تا تاریخ 29/12/1395) در یکی از حالات غیررسمی (پیمانی، قرارداد کار معین یا مشخص، قرارداد موقت کارگری در دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و یا دستگاه‌های دارای مقررات استخدامی خاص) یا دستگاه اجرایی قرارداد مستقیم داشته و یا برای وی حکم کارگزینی توسط دستگاه صادر شده باشد؛

2- در حال حاضر فرد با دستگاه اجرایی مربوطه در یکی از حالات مندرج در بند یک، رابطه استخدامی یا بکارگیری داشته باشد؛

3- پست بلاتصدی در تشکیلات تفصیلی دستگاه برای انتصاب افراد وجود داشته باشد (در صورت عدم وجود پست بلاتصدی مناسب برای افراد مشمول، دستگاه اجرایی می‌تواند از طریق «سامانه ملی مدیریت ساختار دستگاه‌های اجرایی کشور» نسبت به پیشنهاد تغییر عناوین پست‌های سازمانی اقدام نماید)؛

4- ایثارگر مشمول، برای انتصاب در پست‌های مشاغل تخصصی پیشنهادی دستگاه‌، دارای شرایط احراز شغل مربوط از حیث مدرک تحصیلی باشد؛

5- صلاحیت فرد برای استخدام رسمی قطعی به تأیید گزینش رسیده باشد؛

تبصره 1- نیروهای ایثارگری که به صورت قرارداد موقت بر اساس قانون کار در دستگاه‌های اجرایی بکارگیری شده‌آند (اعم از این‌که کل کارکنان دستگاه متبوع و یا بخشی از آنها مشمول قانون کار باشند)، در چارچوب قانون کار جمهوری اسلامی ایران به قرارداد دائم تبدیل وضعیت می‌یابند.

تبصره 2- افراد شاغل در مشاغلی نظیر متصدی تأسیسات، تلفنچی، نگهبان، نامه‌رسان،‌راننده، آبدارچی، آشپز، نظافتچی، سرایدار، متصدی چاپ و تکثیر، پیشخدمت و...، که در تشکیلات مصوب دستگاه‌های اجرایی پست سازمانی برای آنها در نظر گرفته نشده و شاغلین آنها مشمول قانون کار هستند، از شرط مندرج در بند (3) مستثنی می‌باشند.

تبصره 3- کلیه نیروهای مشمول قانون استفساریه فوق که در دستگاه‌های اجرایی،‌ در وضعیت استخدامی رسمی آزمایشی می‌باشند، به رسمی قطعی تبدیل وضع می‌یابند.

تبصره 4: ارسال اطلاعات و مستندات برای دریافت شماره مستخدم صرفاً برای دستگاه‌هایی که شماره مستخدم و شناسه از این سازمان دریافت می‌نمایند، موضوعیت دارد و سایر دستگاه‌ها (نظیر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های تابعه آن، بنیاد مستضعفان، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و...) و یگان‌های نظامی و انتظامی که از این سازمان شماره مستخدم و شناسه برای کارمندان خود دریافت نکرده‌اند، بر اساس ضوابط و فرآیندهای مورد عمل خود نسبت به تغییر وضعیت مشمولین اقدام خواهند نمود