مشاوره حقوقی رایگان - اعتراف اجباری

سلام. من رو با رای دادیار به مدت هفت روز در آگاهی با کتک و شکنجه و با بستن چشم هایم، آویزان کردن به مدت هفت ساعت از سقف و بستن تا صبح در بیرون با سرمای بهمن ماه، مجبور به اعتراف شدم. الان هم بار اول دادگاه گفتم اقرار من از زور بود و هر کس بود اعتراف میکرد ولی آخرش قاضی گفت برو در مورد هر کس که اعتراف کرده ای رضایت بگیر و من هم گفتم خبر ندارم.

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما
اقرار از روی اکراه و شکنجه ممنوع و از نظر قانونی فاقد اعتبار است .
توسل به شکنجه از جمله مواردی است که اختیار اقرار کننده را زایل می‌کند و اقرار او را بی اثر می‌سازد. قانون اساسی نیز در اصل 38 خود در تأیید همین مطلب چنین مقرر داشته ‌است: هر گونه‌ شکنجه‌ برای‌ گرفتن‌ اقرار و یا کسب‌ اطلاع‌ ممنوع‌ است‌. اجبار شخص‌ به‌ شهادت‌، اقرار یا سوگند، مجاز نیست‌ و چنین‌ شهادت‌ و اقرار و سوگندی‌ فاقد ارزش‌ و اعتبار است‌. متخلف‌ از این‌ اصل‌ طبق‌ قانون‌ مجازات‌ می‌‌شود.