مشاوره حقوقی رایگان - ادعای مفقودی چک

باسلام. بنده در سال 94 با شخصی کاسب وارد معامله شدم. به این ترتیب که از ما جنس میخرید و چک خودش و مشتری را در قبال آن پرداخت میکرد. بدین نحو که بنده جنس را به شهرستان میفرستادم و مخاطب چک را توسط راننده و... ارسال میکرد. تا این که دو فقره چک نامبرده برگشت خورد و با توجه به شرایط اقتصادی از ما زمان خرید که متاسفانه طولانی شد. حال پس از گذشت چند سال دادخواست به شورا زدم که مخاطب مدعی شد چک من قبلا مفقود گردیده و امضای من نیست که با ارجاع به کارشناس و پرداخت هزینه ها بنا به دستور شورا توسط بنده، مشخص گردید با امضا مخاطب مغایرت دارد و حکم به ضرر من صادر شده است. آیا صادر کننده چک نباید وجه چک را تامین کند و بعد اثبات کند که چک مفقودی یا ... بوده است؟
از جنبه کیفری شکایت کردم که گفتند مشمول زمان شده و 5 سال گذشته و پیگیری نمیشود. آیا کلاهبرداری مشمول زمان است؟ چون گویا از همان ابتدای صدور چک، خیال کلاهبرداری داشته است و شخص دیگری امضا کرده است ولی در برگ برگشتی هیچ عنوانی به جز عدم موجودی قید نشده است. با تشکر لطفا بزرگواری فرمایید و جواب بدهید.

پاسخ ها :

غلامرضا ظریفی

غلامرضا ظریفی :

استان :

چک مشمول زمان است نه کلاهبرداری.بهرحال شمابایداثبات کنیدکه طرف چک راصادرکرده وچرااینهمه مدت پیگیری نکردیدواظهارنامه ندادید.ظریفی09121022422تهران