مشاوره حقوقی رایگان - صلح ملک

سلام. ملک پدری که بین چهار برادر تقسیم شده است. پدر من قصد صلح ملک به من بدون امضای ورثه دارد. آیا می‌تواند صلح کند در حالی که سند ندارد؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

صلح، قراردادی است که دو طرف نمی‌توانند هرزمان که خواستند آن را منحل کنند و برهم بزنند. به دلیل این ویژگی، این قرارداد پس از فوت مصالح یا متصالح نیز باقی می‌ماند. پدر خانواده‌ای خانه خود را به فرزند کوچک خود صلح می‌کند. یک سال بعد، پدر فوت می‌کند. پس از فوت پدر، سایر فرزندان نمی‌توانند به دلیل فوت پدر، قرارداد را بهم بزنند چراکه صلح یک قرارداد لازم است و پس از فوت نیز پابرجاست. در این مثال درصورتی‌که فرزند کوچک فوت کند، خانه به وارثان این شخص منتقل می‌شود و بازهم صلح ازبین نمی‌رود.
در صورتی که سند داشته باشد حتما رسمی صلح شود ولی اگر سند ندارد نیازی نیست اما در دفتر خانه رسمی به وسیله اقرارنامه صحیح تر است

معصومه شاهی ناراب

معصومه شاهی ناراب :

باسلام
هرشخصی در زمان حیات امکان هر دخل و تصرفی را در مال خود دارد.تا زمانی که پدر زنده است ورثه معنی ندارد.بله میتواند صلح کند.