مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست فسخ معامله

با سلام و عرض ادب
اینجانب در مورخه 99.5.25 ملکی را خریداری نمودم که دارای 3 مستاجر بود و شرایط پرداخت ثمن نیز موجل و تقریبا در 12 مرحله که 85 درصد ثمن کل معامله با تنظیم سند در 5 مرحله به ایشان پرداخت شد...
در مورخه 99.6.25 قرار بر تنظیم سند بود که فروشنده نیامد و بنده عدم حضور گرفتم...
در مورخه 99.6.26 فروشنده اظهار داشت که در یکماه گذشته ملک گران شده و مغبون شده ام که شرط نمود که با پرداخت زودتر از موعد قسمتی از ثمن معامله حاضر به تنظیم سند گردد و بنده پول را واریز نمودم و سند تنظیم گردید و مبیع در مورخه 99.9.2 با تاخیر 32 روزه به ما تحویل شد. متاسفانه تجهیزات ملک را بسرقت برد و بنده ملک را بدلیل کسورات تحویل نگرفتم و فروشنده مقداری ناچیزی از مبلغ کسورات را به من پرداخت نمود بنده حاضر شدم ملک را تحویل بگیرم ... ولی متاسفانه بعد از تحویلگیری دوباره متوجه شدم که تاسیسات ساختمان را به سرقت برده است و در مقابل بنده نیز بدلیل تاخیر در تحویل مبیع در مورخه 99.9.18 اظهارنامه و دادخواست وجه التزام تاخیر نمودم...
در مورخه 99.11.5 فروشنده اظهارنامه ای جهت فسخ معامله و ابطال سند بدلیل غبن فاحش ارسال نمود و در مورخه 99.11.15 دادخواست فسخ و ابطال سند با جلب نظر کارشناس بدلیل غبن فاحش فرستادند.
در مبایعه نامه و سند رسمی اسقاط کافه خیارات ولو غبن انجام شده است که متاسفانه با مقایسه بنچاقهای دیگر که در آن دفترخانه صادر شده فاحش و افحش را بعد از غبن در بنچاق من ننوشته اند که بنده احساس میکنم دفترخانه با فروشنده تبانی نموده است.
لطفا نظر ارزشمندتان را در خصوص رد دعوی یا استماع آن و نیز درصد موفقیت خواهان اعلام بفرمایید؟
ضمنا وحدت رویه بدوی و تجدید نظر در مورد اسقاط کافه خیارات ولو غبن در حال حاضر چیست؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

اولا خیار غبن فوری است.
ثانیا همانطور که فرمودید فروشنده با گرفتن مبلغی زودتر از موعد حاضر به تنظیم سند گردیده است. این یعنی از خیار خود صرف نظر کرده است.
با توجه به تفاسیر فوق به نظر باید قرار رد دعوی صادر شود