مشاوره حقوقی رایگان - خسارت ناشی از آتش سوزی

دوست بنده دارای یک کارگاه صنعتی استیجاری هست که آن را بیمه نموده است.
-در مجاورت این کارگاه یک واحد بزرگ قرار گرفته است که دارای دو الی سه سوله بوده ( نمیدانم جواز و پایان کار دارد یا نه و اگر دارد جواز آن صنعتی هست یا انبار معلوم نیست بیمه بوده یا نه) ولی مالک آن حریم ایمنی میان دو واحد را که به صورت یک راهرو بوده به فضای سرپوشیده و انبار تبدیل نموده و علاوه بر سوله های اصلی سوله هایی جدید خارج از چارچوب قوانین و مقررات احداث و تقریبا تمامی گذرگاه های میان سوله ها را نیز به فضای سرپوشیده و درب دار تبدیل  و تا خرتناق تمامی فضاها را کالا انبار (احتمالا احتکار ) نموده است. به گونه ای که راه های دسترسی‌ ایمنی برای اطفا آتش مسدود و به انبار تبدیل شده است. تا جایی که دوربین ها و تصاویر و برخی مدارک نشان میدهد فاقد تجهیزات اولیه اطفا حریق و فاقد تجهیزات اعلام حریق بوده است ( در گزارش کارشناس قید شده که طبق تصاویر دوربین کارکنان همسایه پس از آگاهی از حریق برای اطفا، کپسول کوچک از جای دیگر به آن واحد می آورند یعنی در واحد حتی به کپسول ساده و کوچک آتش نشانی که ساده ترین و اولین وسیله ایمنی در برابر آتش است، دسترسی وجود نداشته است.)

-کار‌شناس آتش نشانی آتش سوزی را غیر عمد و عمدتا با استناد به تصاویر ناواضح یک دوربین از چندین دوربین مداربسته موجود در واحد همسایه که از فاصله بیش از سی متری دودی را در تاریکی نزدیک صبح از سمت کارگاه به سمت واحد همسایه به صورت ناواضح نشان میدهد کانون آتش سوزی را کارگاه دوست بنده دانسته است و اعلام کرده که حریق از طریق سقف راهرو میان دو واحد که حریم ایمنی بوده و توسط همسایه مسقف و کالا در آن انبار شده به سوله همسایه نفوذ و گسترش پیدا کرده است و سوله های همسایه را طعمه حریق نموده است.

-لازم به ذکر است با آن که واحد سوم مجاور به واحد همسایه کارگاه تولید مبل و حاوی مقادیر زیادی مواد آتش گیر بوده و سوله همسایه نیز کاملا سوخته ولی به گواه گزارش کارشناس به دلیل رعایت حریم و فاصله ایمنی توسط آن واحد تنها بخش‌ هایی از آن دود زده شده است.

-اصول ساخت و ساز در محیط های صنعتی که قاعدتا احداث آن بر عهده مالکین است و نه مستاجرین ( مانند حریم ایمنی ، تعبیه سیستم اطفا و تعبیه سیستم اعلام حریق ) از سوی مالک ملک استیجاری نیز رعایت نشده است

-همسایه ابتدا کل واحد شامل بقایای آتش سوزی و حتی اسکلت های سوله ها را به صورت کامل تخلیه و سپس بر علیه دوست بنده و بیمه ایشان و مالک آن دادخواست مطالبه خسارت داده است. مبلغ واقعی خسارت و یا کارشناسی در دادخواست اعلام نشده است.

اینک از وکلای و کارشناسان محترم در این ماجرا برای ایشان راهنمایی میخواهم.