مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی و كسب و پيشه

با سلام
يك باب مغازه تجاري از مستاجر اول در سال 1357 خريداري ميگردد و اجاره نامه رسمي جديد بين مالك و مستاجر دوم تنطيم ميگردد. در اجاره نامه ذكر شده كه مستاجر وجهي بابت سرقفلي به موجر نپرداخته و هنگام تخليه ادعاي سرقفلي را از خود سلب نموده .
توضيح : مستاجر اول از سال 1327 در آن مغازه بوده و مالك جديد در سال 1345 ملك را خریداري ميكند و با مستاجر اول اجاره نامه رسمي تنظيم ميكند . همين متن در اجاره نامه مستاجر اول نوشته نوشته شده است ( مستاجر وجهي بابت سرقفلي به موجر نپرداخته و هنگام تنخليه ادعاي سرقفلي را از خود سلب نموده است )
مالك جديد اقدام به ساخت بناي جديدي ميكند و در سال 1346 مغازه را به مستاجر اول تحويل ميدهد و اجاره نامه رسمي ديگري بين مالك و مستاجر اول تنظيم ميشود كه باز همين متن در اجاره نامه قيد شده . در سال 1352 طي قولنامه اي با مالك دو دهنه زير زمين مازاد از مالك در قبال پرداخت وجه و تعيين اجاره اضافه خریداري ميكند و مجددا اجاره نامه رسمي در سال 1352 في مابين تنظيم ميشود كه اضافه زير زمين در آن قيد ميشود و مبلغ اجاره تغيير ميكند و همين متن نيز در آن قيد شده است ( مستاجر وجهي بابت سرقفلي به موجر نپرداخته و هنگام تنخليه ادعاي سرقفلي را از خود سلب نموده است )
توضيح : به نظر من در اجاره نامه درست نوشته شده است چون مالك صاحب سرقفلي نبوده صاحب سرقفلي مستاجر اول بوده كه به مستاجر دوم با رضايت مالك فروخته
حال مالك و مستاجر دوم 15 سال پيش مرحوم شده و و وراث مستاجر دوم كه فرزندان پسر از ابتدا در مغازه فعاليت داشتند، انحصار وراثت كرده و ماليات سرقفلي را ميپردازند و با همان اجاره نامه فعاليت دارند و هر سه سال با توافق وارث مالك اجاره اضافه ميشود.
وارث مالك قصد تخريب و ساخت بناي جديد دارد و ادعا ميكند كه شما صاحب سرقفلي نيستيد من فقط به شما حق كسب و پيشه ميدهم ولي بنظر من مشمول قانون مالك و مستاجر سال 1356 ميشود هم سرقفلي تعلق ميگيرد و هم كسب و پيشه ولي وراث مالك به نوشته اجاره نامه اشاره ميكند
از لحاظ قانوني حق و حقوق وراث مستاجر دوم چيست؟

پاسخ ها :

صاحب سرقفلی سرقفلی مغازه سرقفلی حق کسب و پیشه