مشاوره حقوقی رایگان - آدم ربايی, ضرب و جرح عمدی , تهديد با چاقو, تخريب گوشی تلفن همراه

با سلام وخسته نباشيد

در مورخ 31 مرداد 97 بنده در مسيري داشتم پياده گذر ميکردم که يک خودرو پرايد توقف کرده و دو نفر به سمت من حمله ور شده و بنده را مورد ضرب و جرح عمدي و بي رحمانه قرار دادند که شب قبلش با يکي از آنها جر و بحث لفظي داشتم,

و با ضربات چوب بنده را زدند و بعد به زور مشت و لگد بنده را به زور و اجبار دست و پايم را گرفتند و به داخل خودروي پرايد انداختند و بعد يکي از آنها خودرو را به حرکت در آورد و سريعا حرکت کرد و شخصي که عقب مرا گرفته بود به شدت بنده را مورد ضرب و جرح قرار ميداد و ناسزاي ناموسي ميگفت و تهديد ميکرد و بعد با استفاده يک قفره سلاح سرد چاقو زير گلويم گذاشت و شروع به تهديد کرد و بعد با ته آن سلاح سرد ضربه ايي را به بيني ام وارد کرد که باعث شکستگي آن شد و بعد از هوش رفتم و دفعه ي بعدي که به هوش آمدم خود را در تاريکي و بيابان يافتم که آن دو شخص درگير بحث و مجادله با يکديگر بودن به زبان محلي, که توي حرف هايشان در حالي که تحرکي نداشتم و روي زمين افتاده بودم شنيدم که فکر کرده اند من به قتل رسيده ام و فکر چاره و سر به نيست کردن جسدم بودن, بعد که متوجه تحرکم شدن مجددا بنده را مورد ضرب و جرح قرار داده و بعد سوار خودرو کردن و در جايي پياده ام کردن و مجددا مورد ضرب و جرح قرارم دادند و بعد از صحنه متواري شدند.

حالا با طي شدن مراحل قانوني و طرح شکايت و... الان پرونده در شعبه اول بازپرسي دادسراي شهر هستش 2 تا شاهد عيني(مذکر) که اولي به موقع سوار کردن صحنه رو ديده بود و در دادسرا شهادت داد و دومي به هنگام پرت کردن اينجانب از خودرو و متواري شدن که ايشان نيز در محضر بازپرس شهادت خود را داد و توانستن بازپرس را به يقين در رابطه به وقوع اين اتفاقات و مجرم بودن ان اشخاص برساند, و اينکه کاراي پزشکي قانوني نيز انجام شد و گواهي مربوطه صادر گرديد که ضميمه پرونده شد و مورد هاي متعددي را ذکر کرده بودن که از مهم ترين آنها شکستگي استخوان بيني بر اثر اصابت جسم سخت اما متهمان همچنان منکر قضيه هستند و ميگويند ما نبوديم و ما آن شب در جاي ديگر بوديم,

و منکر مالکيت و تردد با خودرويي که با آن جرم انجام شده است شدن که در رابطه با اين ادعايشان ما فيلم و عکس هايي از تردد آن ها با همان خودرو و مشخص بودن پلاکش در سطح شهر ضميمه پرونده کرديم که به تاريخ روز هست و چهره هايشان نيز مشخص است,

و امروز يکي از متهمان دستبند به دست در محضر بازپرس حاضر شد و منکر قضيه شد ولي برخورد بازپرس بسيار جدي و خشمگين و بر عليه اظهارات دروغين و ضد و نقيض او بود که با نشان دادن مدرکي که عکسش به هنگام تردد با آن خودرو بود بسيار جا خورد و قبول کرد که عکس او هست
ولي همچنان منکر همه چي بود و از معرفي متهم رديف اول پرونده به دادسرا که پسرش هست اجتناب کرد و در ضمن حکم جلب هر دوي آنها نيز صادر شده است,

حالا ميخواستم بدونم با وجود اين همه مستندات و مدارک و گواهي پزشکي قانوني و اظهارات راسخ شهود و فيلم ها و عکس هاي تردد آنها با خودرويي که باهاش جرم ادم ربايي و ضرب و جرح رو انجام دادند اين پرونده چه پروسه ايي را بايد طي کند که اين مجرمين محکوم شوند و به سزاي اعمالشان برسند,

سوالي ديگري که داشتم آيا ديه اينجانب با نرخ ماه هاي حرام محاسبه ميشود؟ چون در ذي الحجه يني بين 22 مرداد تا 19 شهريور جنايت رخ داده ! و اگر آري محاسبه آن چطوري ميشود؟ مثلا ديه بيني که 23 ميليون تومان هست در ماه حرام دو برابر ميشود؟ يا نه طوري ديگر محاسبه ميشود؟

و آيا اينجانب تا به حال توانسته ام جرم آدم ربايي اين اشخاص رو اثبات کنم؟ با توجه به گفته هايم و مدارک و مستندات موجود در پرونده

و امروز که آن متهم در محضر بازپرس دستبند به دست حاضر شده بود آيا با قرار وثيقه آزاد ميشود؟ يا بازداشت موقت دارد؟ يا هم که خير رهايش ميکنند به امان خدا در حالی که حکم جلبشان توسط خود بازپرس صادر شده

در انتها به من گفتند وقتي پرونده به دادگاه فرستاده شود آنجا بايد ادعاي خسارت و ديه را مطرح کنم ! چون يک گوشي همراه گران قيمت داشتم که آن شب تخريب و گم شد و حالا چطوري بايد براي مسائل حقوقي و خسارتي و مالي اقدام کنم؟ ممنون ميشم راهنمايي بفرمائيد باتشکر و خسته نباشيد

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

با سلام. خسته نباشید واقعا از طرح اینهمه سوال ‌. اولا دیه در ماه حرام دو برابر نمی شود بلکه یک سوم به مبلغ دیه اضافه می شود. درخصوص جرم مربوطه باید دید قاضی نسبت به مستندات و مدارک ارایه شده توسط شما اقناع شده است یا خیر‌ و نمی توان به قطع یقین در این خصوص نظر داد. قرار وثیقه هم بسته به نظر قاضی است چرا که اگر ایشان وثیقه معتبر و باارزشی را بگذارند احتمال آزاد شدنشان است ولی چونکه جرم آدم ربایی جز جرایم مهم می باشد احتمال اینکه بازپرس با درخواست متهمین مخالفت کند زیاد است چونکه تعداد جرایم نیز متعدد است و قاعدتا باید پس از تفهیم اتهام قرار بازداشت موقت صادر کند. درخصوص دیه نیازی به ادعای حقوقی و مطالبه آن نیست و چنانچه گواهی پزشکی قانونی وجود داشته باشد و در صورت احراز جرم توسط متهمین محکوم به پرداخت دیه خواهند شد. ولی درخصوص گوشی باید شکایت تخریب مطرح نمایید اگر مطرح نکردید و یا دعوای حقوقی مطالبه خسارت

پرسشگر :

سلام خانوم وکیل در ابتدا تشکر از بابت پاسخ گویی شما

طی خبر های جدیدی که به دستم رسید متهمی که در محضر بازپرس حاضر شده بوده الان بازداشت موقت شده است و به زندان منتقل شده است, از این به بعد چه پروسه هایی طی خواهد شد؟ این میتونه نتیجه خوبی باشه؟ و متهم دیگری که متواری هست گفته اند که دستور قضائی برایش صادر خواهد شد و تحت تعقیب خواهد بود
چند سوال داشتم که مطرح میکنم و ممنونم اگر پاسخ بدین

1- تاریخ این اتفاق 31 مرداد بوده است با توجه به ماه های حرام و روز های معینش ینی ذی الحجه 22 تا 19شهریور آیا دیه ماه حرام به من تعلق خواهد گرفت که همان یک سومی که گفتید به عنوان مثال دیه بینی که 23 هست میشه چقدر با اضاف اون؟

2- برای گوشیم که تخریب شده بازپرس به من گفت وقتی پرونده به دادگاه ارجاع بشه اونجا باید درخواست نمیدونم چی بدی برای مطالبه خسارت دقیقا برای خسارت هایی که بهم وارد شده باید چطوری وارد عمل شم؟ مثل هزینه های درمانی و از کار افتادگی و کلا هزینه هایی که اون ها باعث شدن من بعد اون شب حادثه دچارش بشم

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

سلام افزایش دیه در ماه حرام فقط در خصوص فوتی ها می باشد و صدمات در ماه حرام یا غیر آن تفاوتی ندارد در بقیه موارد موافق نظر همکارم هستم

پرسشگر :

تشکر از پاسخ شما آقای فاضلی
سوالی که برایم در رابطه با این پرونده مطرح شده است این است که با وجود اینکه یکی از متهمان در بازداشت موقت هست و در زندان به سر میبرد و همه ی مدارک و مستندات و شواهد به گفته ی بازپرس بر علیه این افراد هست و مسلما محکوم خواهند شد در آخر سر , حالا بستگان و نزدیکان و خانواده این اشخاص که هر روز و هر ساعت برای خواهش و گریه زاری و ایجاد صلح و سازش به سمت ما مراجعه میکنند, میخواستم بدونم اگر روزی بخوام میتونم یکی از متهمان رو مورد بخشش خویش قرار بدم و دیگری به گردن بگیره و صلح ایجاد شه؟ چون پسر جوانی که متهم اصلی هست و در همه جا اول اسم او یاد شده دانشجو هست و کلا خواستم بدونم اگر من ببخشم آیا جنبه عمومی جرم شامل حالش میشود؟ بخوایم کلا نجاتش بدیم باید من خودمو خراب کنم و اظهاراتمو عوض کنم؟

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام شما بهتر است در مورد گوشی هم شکایتی با موضوع تخریب عمدی اموال مطرح نمائید ودر ان قالب درخواست مجازات وخسارت نمائید ودر مورد دیه ماه حرم صرفا مختص موارد منجر به قتل است ومشمول جراحات ودیات بدنی نمی شود ودر خصوص فرآیند رسیدگی بطور کلی با شرحی که مطرح نمودید جرم آدم ربائی نیز متوجه مرتکبین می گردد ولازم است موضوع رابنحو جدی پیگیری نمائید ومستندات وادله محکمه پسندی که در اختیار دارید ارائه نمائید وشهود از بینه های شرعیه وقانونیه مورد اعتنای رویه قضائی ایران شناخته شده است .